Cum alegi cel mai bun consultant imobiliar pentru nevoile tale?

07 Dec 2021
Cum alegi cel mai bun consultant imobiliar pentru nevoile tale?

Dacă ești în căutarea unui consultant imobiliar ce poate facilitata rapid și eficient o tranzacție în acest domeniu economic, acest articol îți va oferi o serie de informații importante, privind alegerea sa. 

Atunci când realizezi o alegere inspirată, privind colaborarea cu un consultant imobiliar experimentat, beneficiile de care poți avea parte sunt nenumărate. Așadar, fie că vrei să vinzi sau să cumperi un imobil rezidențial, ține cont de următoarele criterii: 

Reprezintă o entitate cu experiență în domeniul imobiliar 

Alege un consultant imobiliar ce activează într-o agenție de prestigiu în piața locală sau națională a tranzacțiilor imobiliare. Asigură-te că acestă reprezintă o resursă importantă pentru entitatea respectiva și are la activ ani de experiență în zona de care și tu ești interesat: vânzări apartamente, închirieri spații comerciale, vânzări terenuri etc 

Experiența unui agent imobiliar este extrem de importantă, pe întreaga durată a colaborării, atât în etapa de strângere a documentelor necesare pentru contractul de vânzare-cumpărare, cât și în etapele mai avansate, precum cea a vizionărilor, sau cea a stabilirii clauzelor contractuale.

Realizează aprecieri realiste ale proprietății 

Un consultant imobiliar profesionist poate evalua proprietatea cu bune și cu rele, reușind să estimeze un preț cât mai corect pentru bunul deținut. Însă această calitate a sa reprezintă un avantaj nu doar din punct de vedere al estimării prețului, ci și din punct de vedere al promovării proprietății. 

În cazul punctelor forte ale terenului sau apartamentului, consultantul imobiliar va reuși să le pună în evidență cât mai bine, iar în cazul problemelor, va reuși să minimizeze cu succes impactul lor asupra tranzacției imobiliare. 

De asemenea, estimările foarte bune pe care le face un consultant imobiliar țin și de expertiza pe care o are în domenii conexe, precum: domeniul construcțiilor, domeniul amenajărilor interioarelor și finisajelor, domeniul instalațiilor electrico-sanitare etc  

Prezintă calitățile unui foarte bun vânzător

Cele două elemente despre care am discutat până în acest punct – reprezentativitatea și expertiza – contribuie la cel de-al treilea criteriu esențial, în alegerea unui consultant imobiliar: capacitatea sa de a vinde. 

În esență, acesta este și obiectivul oricărui proprietar de imobil sau teren, atunci când apelează la serviciilor unui profesionist din domeniu. Un consultant din domeniul imobiliar poate vinde cu ușurință chiar și cele mai problematice bunuri din oferta sa, pe baza calităților sale de speaker: naturalețe și încredere în discurs, respect față de interlocutor, umor fin etc 

Dacă îți dorești să iei legătura cu un consultant imobiliar, în vederea vânzării / cumpărării unui astfel de bun, îți recomandăm să alegi un profesionist pe baza acestor criterii. Șansele de a obține rezultatele sperate vor crește exponențial.