În urma afirmațiilor lui Trump, mai mulți democrați s-au scandalizat,  informează AFP, conform agerpres.ro. 

Reprezentanta statului Minnesota în Camera Reprezentanților,   Ilhab Omar, de origine mulsulmană, a transmis în luna martie în Consiliul pentru relaţii americano-islamice (CAIR) că organizația a fost fondată după atentatele din 11 septembrie „pentru că s-a recunoscut că unele persoane făcuseră ceva şi că fiecare dintre noi începea să piardă accesul la libertățile noastre civile”.

După aceste declarații, Donald Trump a publicat vineri pe contul său Twitter o înregistrare video de 43 de secunde, în care cuvintele reprezentantei democrate sunt însoțite de imagini ale Turnurilor Gemene din New York în flăcări. 

Înregistrarea a revoltat democrații și a strârnit din partea acestora un val de dezaprobări. Filmulețul postat de Trump a fost vizualizat de peste 9 milioane de ori până duminică la ora prânzului.

„Preşedintele incită la violenţă împotriva unei membre a Congresului în exercițiu şi a unui grup întreg de americani în funcţie de religia lor. Este respingător. Este scandalos!", a ripostat pe Twitter senatoarea candidată la alegerile prezidenţiale, Elisabeth Warren.

„Viaţa lui @IlhanMN este în pericol", a reacţionat tânăra aleasă în Camera Reprezentanţilor Alexandria Ocasio-Cortez.

Casa Albă i-a luat apărarea ferm președintelui american duminică: Donald Trump „nu încearcă să incite la violența împotriva cuiva", a explicat purtătoarea sa de cuvânt Sarah Sanders la canalul Fox News.
„Preşedintele nu doreşte cu siguranţă niciun rău, nici vreo violenţă împotriva nimănui, ci trebuie neapărat s-o cheme la ordine pe membra Congresului pentru – nu un singur – ci numeroase comentarii antisemite", a spus ea într-o intervenţie la ABC.

Sarah Sander pare să facă aici referire la o altă polemică în care era implicată Ilhan Omar după comentarii recente cu privire la Israel, considerate antisemite de numeroși aleși, inclusiv în tabăra democrată.

„Vă mulțumesc că sunteți alături de mine – împotriva unei administrații care caută să-i izgonească pe musulmani din ţara noastră – în lupta pentru America pe care o merităm", a reacționat Ilhan Omar pe Twitter, în replică la înregistrarea video postată de președintele republican.