Este posibil să fi savurat cartofii prăjiți de la McDonald's cel puțin o dată și să fi fost surprins de gustul lor aparte și de cât de crocanți sunt. A fost dezvăluit că secretul gustului se datorează unui ingredient folosit în prepararea lor.
Cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată cum reușesc să-i facă atât de buni. Acum, un tânăr de 26 de ani din SUA a devenit viral pe TikTok, după ce a dezvăluit cum se prăjesc, de fapt, cartofii la acest fast-food, pretinzând că știe care este secretul din spatele lor.
Ingredientul secret din cartofii prăjiți de la McDonald's
Potrivit lui Jordan Howlett, secretul constă în uleiul vegetal în care sunt gătiți aceștia, care ar avea o aromă de carne de vită. Videoclipul în care explicația sa a fost prezentată a adunat 9,6 milioane de vizualizări. Acesta ar fi „motivul pentru care cartofii prăjiți au un gust atât de bun”, dar este „probabil o veste proastă pentru vegetarieni”, mai spune el.
„M-am gândit că sunt informații pe care persoanele cu probleme de dietă ar dori să le cunoască. Dacă conține sau nu carne nu-mi schimbă cu adevărat părerea despre cartofii prăjiți de la McDonald’s. Încă îi apreciez”, a continuat tânărul.
Pe site-ul său, McDonald’s explică faptul că atunci când „furnizorii prăjesc parțial cartofii noștri tăiați, folosesc un amestec de ulei care conține aromă de carne de vită. Aroma naturală de carne de vită conține grâu hidrolizat și lapte hidrolizat ca ingrediente de pornire”.
Aroma de carne este folosită și la preparatele vegetariene
Gary Reineccius, un specialist în chimia alimentară, a oferit o explicație pentru aroma distinctă de carne de vită a cartofilor prăjiți de la McDonald’s. Potrivit acestuia, aroma este obținută prin utilizarea unui amestec de aminoacizi, zaharuri, acid citric și aditivi pentru umiditate. Atunci când acest amestec este încălzit, el produce o aromă de carne care poate fi de fapt de origine vegetariană.
Înainte de anii 1990, cartofii prăjiți de la McDonald's din SUA erau gătiți într-o cuvă cu ulei din semințe de bumbac și grăsime de vită, care le dădea aroma distinctă și îi încărca cu grăsimi saturate, potrivit New York Post.