Se pare că în seara jafului, cel puţin trei persoane au pătruns în depozitul de tranzit, au dat patru găuri în acoperişul clădirii şi au coborât în rapel. Aceştia au scotocit ore întregi paleţii, până au găsit ce şi-au dorit.

După doi ani de muncă, anchetatorii au decis să facă mai multe descinderi domiciliare pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ, Suceava, Braşov, Bihor şi municipiul Bucureşti, pentru a pune mâna pe făptaşi şi a recupera bunurile. Au fost reţinute patru persoane, ce urmează să fie prezentateTribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit spynews.

Anchetatorii britanici au comparat jaful dat de cei patru români cu unul demn de filme, având în vedere că cei patru au escaladat acoperișul unui depozit de cărți din apropierea aeroportului Heathrow și au furat doar volume foarte valoroase. 

Activităţile poliţiştilor români s-au derulat în cadrul unei acţiuni care a avut loc simultan în România, Anglia şi Italia, având ca scop destructurarea grupării infracţionale bănuite de cauzarea prejudiciului de peste 2 milioane de euro.