Evenimentul Zilei > Economie > Cărtărescu despre Declarația 600: „Este o aberație fiscală și o insultă pentru intelectuali”
Cărtărescu despre Declarația 600: „Este o aberație fiscală și o insultă pentru intelectuali”

Cărtărescu despre Declarația 600: „Este o aberație fiscală și o insultă pentru intelectuali”

Scriitorul Mircea Cărtărescu susține că Declarația 600 este o aberație fiscală și o continuare a permanentei batjocoriri a intelectualului în lume actuală. El a distribuit și un link către o petiție online pentru renunțarea la acest formular.

„Declarația 600 este o aberație fiscală și o insultă la adresa celor care câștigă (adeseori ridicol de puțin) din drepturi de autor în România. E o continuare a permanentei batjocoriri a intelectualului și artistului în lumea actuală. E nevoie mai mult decât oricând de intervenția tuturor instituțiilor și uniunilor culturale pentru stoparea acestui bir care depășește limita împovărării unui segment al societății”, a scris Mircea Cărtărescu, pe Facebook.

Cei interesați să semneze petiția o pot face AICI.

„Sper ca sa existe cat mai mulți semnatari ai abrogarii Declarației 600 care crează haos si ilegalitatea dublelor impuneri aplicată unei categorii de cetățeni care sunt pedepsiți pentru ca sunt creativi sau simplii buni întreprinzători ! Semnarea unei cereri de renunțare la aceasta inițiativa care nu va favoriza nici statul prin permisivitatea evaziunii fiscale este urgentă căci termenul limita de depunere este si el abuziv ,pana la 31.01.2018.Nu e posibil sa plătești impozite anticipate pentru venituri care in anul următor sunt total incerte!Votati contra furtului mascat oficial !”, sunt argumentele inițiatorului petiției.