Invitat la Antena 3, ministrul de Interne Carmen Dan a declarat că președintele Klaus Iohannis se află într-o continuă campanie electorală, după ce nu a făcut nimic în cei 5 ani de mandat.

„Nu identific care ar fi responsabilitatea de care nu m-am achitat. Nu am avut timp să îl urmăresc pe Iohannis. Sunt de acord că președintele nu e vinovat. Iohannis spune că toată lumea este vinovată, mai puțin dumnealui. Cred și eu… aici sunt de acord cu dânsul, pentru că n-ai cum să fii vinovat dacă în cinci ani nu ai făcut nimic. Nu faci nu greșești. Nu ai de ce să vorbești despre responsabilități. Iohannis are acces la absolut toate datele și informațiile în așa fel încât să nu se pună într-o situație penibilă atunci când acuză pe cineva fără justificare. De o bună bucată de vreme e în campania electorală. Eu nu pot citi intervenția președintelui decât într-o cheie politică. Despre asta este vorba. Nu îmi voi da demisia. Premierul nu mi-a cerut-o.”, a declarat Carmen Dan.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut Vioricăi Dăncilă demiterea imediată a ministrului de Interne și a ministrului de Externe.

„Numărătoarea se apropie de sfârșit. Avem confirmate date care sunt foarte bune. Este un rezultat extraordinar de bun care readuce România în normalitatea europeană. Este un foarte mare succes pe care îl aveți. Cu toate aceste vești bune, pozitive, din țară și din străinătate, nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave care au apărut în timpul votării. Am avut două alegeri. Am avut probleme și în țară: foarte mulți români s-au revoltat că au trebuit să stea la coadă. Se vede că întreaga organizare a fost gândită pentru inhibarea votului, nicidecum pentru încurajarea votului.”, a declarat Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa și: