Care sunt greșelile care îți distrug auzul

Care sunt greșelile care îți distrug auzul Sursa: Arhiva EVZ

Majoritatea oamenilor nu își dau seama de importanța sănătății urechilor lor. Un expert a avertizat că mulți oameni nu știu că obiceiurile de zi cu zi ar putea compromite calitatea auzului lor.

Evitarea curățării urechilor cu vată

Katie a spus că ar trebui să evitați curățarea cerii din urechi cu vată deoarece poate fac mai mult rău decât bine. Ea a explicat că acea vată împinge ceara mai adânc în ureche, determinând-o să se acumuleze mai mult în interiorul canalului urechii. „În cazuri mai grave, vata de bumbac poate provoca leziuni ale structurilor urechii interne, provocând vertij, surditate și chiar paralizie facială”, a adăugat ea.

Alte tendințe care au cunoscut o creștere a popularității, a spus ea, sunt lumânările pentru urechi și peroxidul de hidrogen. Katie a spus că folosirea lumânărilor pentru urechi poate arde urechile și chiar vă poate face să vă pierdeți temporar auzul.

Pe lângă aceasta, Katie a explicat că utilizarea excesivă a peroxidului de hidrogen pentru a înmuia ceara și a o îndepărta, nu numai că poate provoca iritații ale pielii din interiorul urechii și poate fi abrazivă, dar poate duce chiar la efecte nedorite precum inflamarea urechii interne și dureri de urechi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei mai mulți dintre noi folosim căști zilnic, fie că este vorba de a răspunde la apeluri sau pentru a asculta artiștii noștri preferați. Katie a spus că orice nivel de sunete peste 85 dB poate fi dăunător pentru urechi, mai ales dacă urechile sunt expuse pentru o perioadă lungă de timp.

Stresul cauzează probleme cu auzul

Aproximativ 70% dintre fumători au un risc mai mare de a dezvolta pierderea auzului. Katie a spus că și consumul de alcool în cantități mari, pe o perioadă lungă de timp, poate contribui la o deficiență de auz, deoarece pot apărea leziuni ale cortexului auditiv al creierului.

Stresul ne afectează în multe moduri diferite și s-ar putea să fii surprins să știi că îți poate afecta și auzul. Katie a explicat că acest lucru se datorează faptului că nivelurile ridicate de stres determină organismul să intre în modul de luptă. „Acest lucru umple corpul cu adrenalină și crește presiunea asupra nervilor, a fluxului sanguin și a căldurii corpului, care poate ajunge până la urechi”, a spus ea potrivit The