Care sunt cele mai nocive alimente pentru inimă și cu ce le putem înlocui. Sfaturile medicilor

Sursa: Arhiva EVZ

Medicii au explicat care sunt cele mai nocive alimente pentru inimă și cu ce putem să le înlocuim. Chiar dacă sunt gustoase, acestea sunt un real pericol pentru sănătate.

Definită de factori precum tensiunea arterială și colesterolul, sănătatea inimii este influențată în mare măsură de alegerile alimentare, consumul de alcool și tutun sau stres. Medicii au explicat care sunt cele mai nocive alimente pentru sănătate și de ce persoanele care le consumă riscă să se confrunte cu boli cardiovasculare.

În ultimele luni, persoanele cu vârsta de 40 de ani și mai puțin, chiar și de 13 ani, au suferit de atacuri de cord. Și multe vedete au murit din cauza problemelor la inimă, iar medicii au făcut noi investigații. Ei au făcut o listă cu cele mai nocive alimente.

Chipsurile, un real pericol pentru sănătate

Chipsurile de cartofi sunt extrem de gustoasae, dar și pline de arome artificiale, conservanți, ulei și sodiu, care nu numai că contribuie la obezitate, ci și crește tensiunea arterială. Medicii au declarat că ceicare consumă chipsuri des riscă să facă accident vascular cerebral(AVC).

Cârnații, gustoși, dar nesănătoși

Cârnații sunt foarte multe calorii, sare și grăsimi saturate care ridică nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale. Studiile îl asociază și cu cancerul.

sursa foto. EVZ

Prea multe proteine: Proteinele sunt o necesitate pentru o inimă și o greutate corporală sănătoasă, dar contează cât de des le consumăm. Ele pot crește riscul de insuficiență cardiacă cu 33%.

Uleiul de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos conține grăsimi saturate care pot provoca blocări ale arterelor, o afecțiune cunoscută sub numele de ateroscleroză.

Băuturi energizante

Nu mai este un secret că băuturile energizante sunt extrem de periculoase. Medicii au aflat că sunt bogate în arome artificiale, zaharuri ascunse și cofeină, care pot induce probleme cardiace, aritmie și hipertensiune arterială.

Dulciurile

Dulciurile, în special budinca, sunt pe placul tuturor. Cu toate astea, conținutul ridicat de zahăr și caloriile pot contribui activ la creșterea în greutate, obezitate, rezistență la insulină și orele suplimentare, diabet de tip 2. Medicii recomandă înlocuirea dulciurilor cu fructe, potrivit Doctorulzilei.