Care este ora ideală pentru a măsura tensiunea arterială? Există câțiva pași simpli de urmat pentru a obține o citire precisă

Care este ora ideală pentru a măsura tensiunea arterială? Există câțiva pași simpli de urmat pentru a obține o citire precisă

Pentru a obţine o citire precisă a tensiunii arteriale acasă, este indicat să urmați câţiva pasi simpli. Pe lângă aceste sfaturi, este important să urmați instrucțiunile medicului despre când și cât de des să faceți acest lucru.

Măsurarea regulată a tensiunii arteriale este necesară nu numai dacă nu vă simțiți bine, ci și în absența problemelor. Chiar dacă vă simțiți bine, tensiunea trebuie monitorizată constant.

Tensiunea arterială crește în mod normal ca urmare a: stresului, fumatului, temperaturilor reci, exercițiilor fizice, unui stomac prea plin, vezicii urinara pline, consumului de cofeină sau a anumitor medicamente. Pentru a controla nivelul tensiunii arteriale atunci când se măsoară, trebuie respectate cu strictețe câţiva paşi. În cazul în care aceste reguli nu sunt respectate, este posibil să se obțină rezultate incorecte, iar acest fapt poate influența tratamentul.

Tensiunea arterială optimă este de 120 peste 80,

Tensiunea arterială normală este de 120-129 peste 80-84,

Tensiunea arterială ridicată este de 130-139 peste 85-89.

O tensiune arterială mai mare de 140 peste 90 indică hipertensiune arterială.

Valorile normale și cele ale tensiunii arteriale ridicate pot fi diferite pentru persoanele hipotensive.

La ce oră se măsoară tensiunea arterială? Reguli de respectat pentru a nu influența rezultatul

Tensiunea arterială trebuie măsurată într-un mediu confortabil, la temperatura camerei și după o pauză de cel puțin 5 minute. Cu treizeci de minute înainte de măsurare, nu mâncați, nu faceți efort fizic, nu fumați și nu vă expuneți la frig.

Tensiunea arterială trebuie măsurată de preferință în poziție șezândă, cu spatele sprijinit pe spătarul unui scaun. De asemenea, brațul pe care urmează să fie fixat tensiometrul trebuie să fie complet relaxat și menținut imobil până la sfârșitul măsurătorii. De asemenea, pacientul trebuie să stea cu picioarele relaxate și nu încrucișate.

Ce pași ar trebui să iau când îmi verific tensiunea arterială acasă?

Înainte de a vă lua tensiunea arterială, incercati sa:

1. Găsiți un loc liniștit.

2. Verificați pentru a vă asigura că aveți manșeta de la tensiometru de dimensiunea corectă. Dacă nu sunteți sigur sau dacă aveți întrebări, discutați medicul dumneavoastra. (Evitați tensiometrele digitale și cele de deget pentru a asigura o citire precisă a tensiunii arteriale.).

3. Suflecați mâneca brațului stâng sau îndepărtați orice îmbrăcăminte cu mâneci strânse, dacă este necesar. (Cel mai bine este să vă luați tensiunea de la brațul stâng dacă sunteți dreptaci. Cu toate acestea, puteți utiliza celălalt braț dacă medicul dumneavoastră v-a spus să faceți acest lucru.)

4. Odihnește-te pe un scaun lângă o masă timp de 5 până la 10 minute. (Brațul tău stâng ar trebui să se odihnească confortabil la nivelul inimii.)

5. Stai drept, cu spatele lipit de scaun, picioarele neîncrucișate și pe pământ.

6. Așezați-vă antebrațul pe masă, cu palma în sus.

7. Nu trebuie să vorbiți, să citiți ziarul sau să vă uitați la televizor în timpul acestui proces.

La ce oră este indicat să vă măsurați tensiunea arterială

Este recomandabil să vă măsurați tensiunea arterială de două ori pe zi. Prima dată dimineața, după ce vă treziți și mergeți la toaletă, și seara, între orele 21.00-22.00. Aceasta trebuie verificată și în cazul în care vă simțiți rău și bănuiți că tensiunea arterială crește.

Nu se recomandă plasarea manșetei peste țesătura hainei. Înfășurarea mânecilor pentru a forma rulouri de stofă care se strâng este în mod deliberat greșită. Se recomandă ca tensiunea arterială să fie măsurată pe ambele brațe în serie.

În cazul în care se detectează o asimetrie persistentă, trebuie repetată măsurarea. În situațiile în care se detectează din nou o asimetrie semnificativă, toate măsurătorile ulterioare ale TA trebuie efectuate pe brațul cu valoarea mai mare a tensiunii. În cazul în care nu există asimetrie, se recomandă ca măsurătorile să fie efectuate pe brațul care nu lucrează.

Tensiunea arterială trebuie măsurată de cel puțin 2 ori la intervale de 1 minut. Media a două sau mai multe măsurători consecutive este mult mai precisă decât o singură măsurătoare, informează bzi.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News