În urma unui studiu aprofundat, un cercetător a acreditat ideea că aspectul moleculei Covid-19 nu este unul colorat așa cum se arată în majoritatea imaginilor prezentate până acum.
Care este adevărata culoare a moleculei de Covid-19. El consideră că „Este foarte important să avem o imagine mentală a duşmanului”.
Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, multe dintre reprezentările infecției au fost prezentate inclusiv în media, în diferite culori, forme și chiar la scări variate. André Gunthert, cercetător în istoria vizuală la École des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), din Paris, a vorbit despre detaliile apariției virusului și l-a descris într-un videoclip pentru Le Parisien ca „un fel de cluster globular”. Totodată, el a dezvăluit şi culoarea reală a coronavirusului.
Virusul este mai mic decât lungimea de undă a luminii
Care este adevărata culoare a moleculei de Covid-19. „Adevăratele culori ale coronavirusului sunt alb-negru. Deoarece virusul este mai mic decât lungimea de undă a luminii, el nu are culoare”, a explicat savantul, în contextul în care aproape toate reprezentările grafice făcute până acum virusului sunt colorate.
„A avea o imagine mentală a acestui dușman care ne atacă este foarte important din punct de vedere cultural”, a adăugat omul de știință. „Este și mai înfricoșător dacă nu ai o reprezentare concretă”, a conchis el, consemneazză RomâniaTV.
Anterior, cercetătorii austrieci au reușit să creeze un prim model 3D de Covid-19 din probe înghețate, care a identificat proteina Spike prin care virusul pătrunde în celule. Munca specialiștilor este redată în clipul de mai jos:
Ce este de fapt noul coronavirus
Noul coronavirus a apărut în 2019 (2019-nCoV). Este un nou virus ce face parte din aceeaşi familie de virusuri care stau la baza sindromului respirator acut sever (SARS) şi a anumitor tipuri de răceală obişnuită.
Cum se răspândeşte noul coronavirus? Virusul se transmite prin contact direct, prin secreţii respiratorii eliminate prin tuse sau strănut, şi prin atingerea suprafeţelor contaminate. Încă nu se ştie cât timp supravieţuieşte virusul pe suprafeţe, însă poate fi eliminat cu simpli dezinfectanţi.