Care dintre şefii ei a turnat-o pe poliţista sub acoperire

Care dintre şefii ei a turnat-o pe poliţista sub acoperire

Un caz de o gravitate extremă s-a petrecut zilele trecute în Poliţia Română. Şi, din păcate, până acum, nu s-a luat nici un fel de măsură împotriva nimănui. Nici măcar nu au început niciun fel de cercetări.

Nu mai sunt autospeciale, că se aflau la casa lui Pian

Capul de afiş al evenimentelor de săptămâna asta a fost ţinut de asasinarea lui Emi Pian, capul clanului Duduianu, unul dintre cele mai vechi grupări infracţionale din Bucureşti. Mass-media s-a întrecut în aflarea ştirilor care de care mai senzaţionale. Cu amănunte dintre cele mai picante, toate în exclusivitate. Cu transmisiuni în direct de la casa unde este depus defunctul, unde se mai întâmpla câte un amănunt „de ţi se făcea pielea de găină” – cum relata precipitat un reporter.  Şi apoi comentariile. Mai întâi eterna discuţie, care durează de 30 de ani, despre clanurile de interlopi, cu hărţi ale României frumos colorate, ca la meteo, cu zonele de influenţă ale acestor clanuri.  Apoi pronosticuri despre posibile viitoare răzbunări. Nu lipseşte nici amintirea unui eveniment similar, petrecut în urmă cu ceva ani: asasinarea la Craiova a lui Caiac, unul din capii lumii interlope oltene şi funerariile de care acesta a avut parte.

Plus cântece de jale. Florin Salam cu fratele în spital, infectat grav cu coronavirus, cântă la căpătâiul mortului, în mijlocul unei mulţimi care-şi rupe părul din cap.

Ne puteți urmări și pe Google News

La rândul lor, poliţia şi jandarmeria sunt la înălţimea momentului. La faţa locului, adică la casa unde este depus Emi Pian, se află însuşi şeful Poliţiei Bucureşti, Bogdan Berechet, dând mândru interviuri de lângă două autospeciale de ultimă generaţie ale poliţiei, dotate cu ecrane pe care  se poate urmări tot ce mişcă afară. „Şi dacă este nevoie, vom avea şi drone de supraveghere” – a declarat acesta la Antena 3.

Prinsă până peste cap cu acest eveniment tragic, poliţia a uitat un amănunt. Un nimic de ameninţarea cu moartea la adresa unei poliţiste tinere, care lucra sub acoperire. Ameninţare cu moartea care a venit în condiţii mai mult decât ciudate, care indică faptul că poliţista sub acoperire a fost trădată chiar de colegii ei.

Un deputat acuză

Dezvăluirea, confirmată ulterior şi de investigaţiile noastre, a fost făcută pe pagina de socializare a deputatului Adriana Săftoiu, şi este cu atât mai importantă cu cât Săftoiu este deputat PNL. Adică al partidului aflat la guvernare. Adică de unde vine şi ministrul de Interne. Iată cum sună postarea aproape incredibilă, ce parcă descrie începutul unui film cu justiţiari: „“Polițistă, tânără, infiltrată intr-o retea de trafic de persoane. A absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (păstrez anonimatul din motive lesne de înțeles). Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotârătă să se dedice destructurării traficului de minore. Infiltrată între traficanţi, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină – o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău”.

Până acum nu a mişcat nimeni, nimic

Să ne întrebăm de ce încă nu au fost identificaţi cei care au comis această faptă? De ce nu sunt anchetaţi cei care se află în spatele lor? De ce nu s-a operat încă, până acum, nici un fel de reţinere sau arestare?  De ce nu au fost deplasate autospeciale de ultimă generaţie ale poliţiei, care să vadă şi să înregistreze tot ce mişcă, aşa cum s-a întâmplat la Bucureşti, la funeraliile lui Pian? De ce nu s-a făcut comandament care să coordoneze operaţiunile de identificare, căutare şi arestare a celor care au comis această faptă? De ce nu este acum, acolo, în păr, tot Corpul de control al ministrului de Interne?

Pentru că ameninţarea cu moartea a unui poliţist sub acoperire, este cu mult mai puţin importantă decât funerariile unui interlop, fie el şi şef de clan?

Nu! Motivul este altul. Şi îl găsim în continuare în postarea Adrianei Săftoiu: „Doar câteva persoane știau că e infitrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi totuși, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată.”

În aceste condiţii, cine să cerceteze aces caz, repet, de o gravitate extremă, dacă cei îndrituiţi să facă asta sunt mână în mână cu infractorii filaţi în dosar şi îşi vând colega, punându-i în pericol viaţa ei şi a familiei ei.

Ancheta trebuia să fie deja gata

Descoperirea celor care au comis această faptă, nu este deloc o treabă grea. Să-i ajutăm noi, dacă ei nu sunt capabili.

Până acum, trebuia stabilit exact de unde a fost cumpărată coroana, la ce oră şi de către cine. De regulă, asemenea magazine au şi camere de supraveghere. Sau dacă nu au ele, se află – florărie, nu? – în zone aglomerate unde sunt sigur camere de supraveghere stradale. Astfel se obţinea primul mijloc de probă. Nu mai spun că este posibil ca şi la casa unde locuieşte poliţista sau în apropiere să existe asemenea camere.

Apoi, se ştie foarte exact ora la care a fost pusă coroana pe capota maşinii şi când a fost pus bileţelul de ameninţare în cutia poştală.