Evenimentul Zilei > Social > Care au fost cele mai vândute cărți la Bookfest
Care au fost cele mai vândute cărți la Bookfest

Care au fost cele mai vândute cărți la Bookfest

Evenimentul zilei a aflat care au fost preferințele cititorilor români la târgul de carte încheiat duminică. Trei edituri importante - RAO, Polirom și Curtea Veche - ne-au pus la dispoziție datele de mai jos

Cartea oglinzilor”, de Eugen Ovidiu Chirovici, bestseller în Olanda și Italia, vândută în 20.000 de exemplare într- o singură zi, la apariția în Germania, a fost cea mai căutată carte a editurii RAO. Pe următoarele poziții s-au situat „Nisipuri mișcătoare”, de Malin Persson Giolito, volum deținător al premiului Cel mai bun thriller suedez al anului 2016, și Operațiunea Cezar, de Garance Le Caisne, carte care aduce dovezi copleșitoare ale crimelor de război și crimelor împotriva umanității din Siria.

„De ce este România astfel? Avatarurile excepționalismului românesc”, volum coordonat de Vintilă Mihăilescu, a fost cea mai vândută carte a Editurii Polirom. Pe următoarele două locuri s-au situat titlurile „Femeia cu Părul Roșu”, de Orhan Pamuk, și „Viața”, de Keith Richards.

Pe primul loc în clasamentul cititorilor Curtea Veche Publishing s-a aflat volumul „Fericirea e un ac de siguranţă”, scris de Răzvan Exarhu și ilustrat de Andreea Chirică, urmat de „Spovedania unui preot ateu”, de Ion Aion, și de prima carte de proză scurtă a celui mai mare scriitor rus contemporan, Mihail Şiş kin, „Paltonul cu gaică. Proză scurtă, eseuri”.