Evenimentul Zilei > Social > Caravana Gaudeamus revine la Timișoara cu mii de cărți
Caravana Gaudeamus revine la Timișoara cu mii de cărți

Caravana Gaudeamus revine la Timișoara cu mii de cărți

De miercuri până vineri timișorenii sunt invitați să redescopere lectura pasională. În Piața Libertății va avea loc o nouă ediție a Târgului Gaudeamus, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 10.

Radio România, organizatorul evenimentului, primite în perioada 13 – 17 iunie ”un adevărat festin literar”. Gaudeamus aduce în capitala Banatului cele mai prestigioase edituri din România, cu o ofertă de carte variată, bogată și pentru toate gusturile, vârstele și preocupările. Avantajos pentru vizitatori e faptul că toate editurile practică pe durata târgului reduceri substanțiale la prețul cărților, iar, în plus, două tablete și un laptop vor fi oferite ca premii la tombola organizată.

Spre deosebire de alți ani, ediția din această vară are un stand special dedicat Centenarului, cu volume care fac referire la momentul Marii Uniri, și care pot fi studiate aici și achiziționate de la standurile participanților.

Elevii de liceu sunt așteptați la un concurs de lectură, iar toată lumea e invitată să doneze cărți în cadrul campaniei „Cărţile se întorc acasă”, prin intermediul căreia volumele donate la târg, de către vizitatori, ajung prin intermediul Radio România în biblioteci publice din această zonă a țării.
Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 13 iunie, la ora 12.00.  Programul de vizitare, adaptat zilelor lungi de vară, este următorul: miercuri – vineri, între orele 11.00 și 21.00, sâmbătă, între orele 10.00 și 21.00 și duminică, între orele 10.00 și 18.00. Intrarea este liberă.