Evenimentul Zilei > EVZ Special > Caramitru demisionează
Caramitru demisionează

Caramitru demisionează

În luna septembrie 1992, Ion Caramitru se bucura de faima de a fi deschis programul Televiziunii Române Libere în ziua de 22 decembrie 1989.

Tot poporul român (chiar și analfabeții care nu auziseră de teatru) știa despre el. Demisia lui, prezentată de George Pruteanu, șeful secției culturale a ziarului era un eveniment: „Ion Caramitru nu mai vrea să conducă Teatrul Bulandra. După ce, în rolul Hamlet, s-a întrebat de sutre de ori «a fi sau a nu fi», Ion Caramitru a ajuns recent la concluzia că e mai bine a nu fi director al Teatrului Bulandra. A renunțat la aceste grele galoane ale șefiei (în favoarea regizorului Silviu Purcărete), păstrându-le doar pe umărul drept pe cel de președinte al UNITER, iar pe cel stâng pe cel invizibil, dar cu atât mai nobil al misiei de actor cu mult mai multă priză pe scenă decât pe tancuri”.

CV

George Pruteanu a lucrat în presă, a fost cadru didactic, scriitor și politician.El a dobândit notorietate datorită emisiunii TV „Doar o vorbă să-ți mai spun”. A decedat în anul 2008.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: