Reprezentanții UEFA nu au de gând să renunțe la procedura disciplinară, suspendată în această săptămână, care le vizează pe Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino. Cele trei cluburi care nu și-au schimbat poziție și susţin în continuare proiectul Super Ligii. Anunțul a fost făcut, vineri, de preşedintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin.

Amenințări de la UEFA pentru Barcelona, Juventus și Real

„Acest proces va fi reluat, cu siguranță”, a spus seful UEFA. „Lucrul important, pentru mine, este că aceste trei cluburi au pierdut bătălia morală şi sportivă. Acum este o bătălie juridică, cred că trebuie să-i lăsăm pe avocaţi să o termine. Echipa juridică a fost de părere să se ocupe întâi de cauzele aflate pe rol în faţa instanţelor şi să reia apoi procedura disciplinară.

Justiţia este uneori puţin lentă, însă în viaţă ea ajunge întotdeauna. Şi va ajunge şi în acest caz”, a mai precizat șeful organismului european.

Comisia de apel a UEFA a decis la jumătatea acestei săptămâni să suspende până la noi ordine procedura deschisă împotriva celor de la Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino, cele trei cluburi care nu au renunţat la proiectul Super Ligii Europei.

În statutul UEFA se interzice orice regrupare sau alianţă între cluburi fără acordul său

UEFA a anunţat la data de 25 mai că a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino, care nu au renunţat la proiectul Super Ligii, sancţiunile putând ajunge până la excluderea acestor cluburi din cupele europene.

În statutul UEFA se interzice orice regrupare sau alianţă între cluburi fără acordul său, iar printre sancţiunile prevăzute pentru cluburile care încalcă această regulă, cele mai grele sunt „excluderea din competiţiile actuale sau viitoare”, precum şi „interzicerea tuturor activităţilor legate de fotbal” pentru conducătorii acestora.

Întrebat dacă este posibil un acord cu Real, Barcelona şi Juventus, aşa cum s-a întâmplat cu celelalte nouă cluburi, Ceferin a spus: „Nu vreau să vorbesc acum despre asta. Cât timp au intrat pe terenul juridic, cred că este corect să lăsăm această parte legală să se termine. Deocamdată, au arătat că nu vor să discute, vor să meargă la tribunal şi să lupte cu lumea fotbalului”, conform Agerpres.