S-au încercat toate metodele imaginabile: de la contracepție la gheață carbonică (pentru a-i asfixia) și până la pubele inteligente.

Combaterea șobolanilor cu alcool este ultimul răcnet propus de edilii new yorkezi. Principiul pare inspirat din desenele animate cu Tom și Jerry: șobolanul este ademenenit de o momeală să se cațere pe un recipient înalt de 60 de centimetri; când ajunge pe o platformă, un senzor declanșează o pârghie care aruncă rozătorul într-un bazin în care încap până la 80 de carcase de animale și în care se află alcool.

„Asta îi face KO și îi îneacă”, le-a explicat ziariștilor Anthony Giaquinto, președintele societății Rat Trap Inc., care importă aceste dispozitive din Italia.

Într-o lună de teste, organizate la periferia Brooklynului,107 șobolani au fost uciși cu această metodă inventivă.

Ziariștii prezenți la conferința de presă a lui Giaquinto au fost invitați să privească mai multe cadavre de șobolani cărora alcoolul le venise de hac.

Metoda este „umană și ecologică”, s-a fălit primarul din Brooklyn, Eric Adams, anunțând că dispozitivele cu alcool vor fi amplasate în mai multe din districtele aflate în subordinea sa.

În 2017, primarul New Yorkului, Democratul Bill de Blasio, a prezentat un program anti-șobolani de mare amploare, pentru care au fost alocate 32 de milioane de dolari.

Dar șobolanii au fost prea puțin impresionați. Ei continuă să mișune peste tot: pe străzi, la metrou, favorizați de mizeria tot mai mare și de numărul în creștere al oamenilor străzii.

Un filmuleț celebru, publicat pe YouTube în 2015, arăta cum un șobolant cu o felie de pizza în bot curca scările metroului. Alt clip, din 2016, arăta un șobolan într-un vagon de metrou cățărându-se pe o bară metalică.

Șobolanii au devenit o problemă și în metropolele californiene Los Angeles și San Francisco, unde administrațiile Democrate refuză să ia măsuri împotriva persoanelor fără adăpost pentru a nu-și antagoniza electoratul.

Te-ar putea interesa și: