Evenimentul Zilei > International > Capcana stângii, cu afro-americanii în ea. Hop, acum e bună poliția
Capcana stângii, cu afro-americanii în ea. Hop, acum e bună poliția

Capcana stângii, cu afro-americanii în ea. Hop, acum e bună poliția

În ciuda popularității iresponsabilului mesaj „Defund the police” în cadrul manifestărilor „antirasiste”, numeroși politicieni și activiști afro-americani declară acum că se opun unei reduceri a efectivelor polițienești în Statele Unite.

La 7 iunie, la două săptămâni după moartea afro-americanului George Floyd, nouă membri aleși ai Comitetului municipal din Minneapolis au promis că forța de poliție a orașului lor va fi demontată și înlocuită cu un „sistem alternativ de securitate”.

Președinta Comitetului, Lisa Bender,  a spus că este necesar să fie ascultați „liderii afro-americani și comunitățile de culoare pentru care poliția nu funcționează”.

Dar, pe teren, dezmembrarea poliției și reducerile bugetare s-au dovedit rapid nepopulare.

Potrivit unui sondaj, 50% din populația afro-americană din Minneapolis se opune unei reduceri a numărului de ofițeri de poliție (comparativ cu 44% din populația albă).

În luna august, proiectul de „dezmembrare”  a fost blocat de consiliul orașului, iar mai mulți semnatari aleși spun acum că nu este vorba de fapt o interpretare literală a „defund the police”, sloganul pe care-l agitau manifestanții „antirasism”

Mai degrabă decât abolirea poliției, se gândeau la reduceri bugetare pentru finanțarea serviciilor sociale.

Din iunie, din ce în ce mai mulți democrați afro-americani  au criticat la rândul lor ideea dezmembrării poliției.

Primarul din Newark a spus că este o idee de „stânga burgheză”, iar primarul din Chicago a estimat că este vorba de un „hashtag drăguț” care nu ia în seamă realitatea.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: