Capcana de la Otopeni. Vinzi mașina ca să plătești, dacă nu ești atent

Capcana de la Otopeni. Vinzi mașina ca să plătești, dacă nu ești atent Aeroportul Otopeni.Sursa foto: 143180881 © Akakshu | Dreamstime.com

Capcana de la Otopeni. Orice șofer se poate trezi că are de plătit cât pentru o Dacie la mâna a doua, dacă nu e atent.

Capcana de la Otopeni. Ștefan Mandachi, devenit celebru după cea construit un kilometru de autostradă, a povestit că și-a lăsat mașina în parcarea cu plată de la aeroportul Otopeni pentru 6 zile și că a fost nevoit să plătească 2580 de lei.

Acesta a declarat că atunci a aflat că locurile de parcare care sunt mai aproape de ușa aeroportului sunt mai scumpe și că nu i-a venit să creadă.

Cât costă parcarea la Otopeni. Nu i-a venit să creadă

„Ies bucuros să-mi iau mașina din parcare. Am lăsat-o parcată sâmbătă seară. Azi e joi, total 6 zile. Fericit că am ieșit din aeroportul vieții, alerg cu tichetul în mână. Preț parcare 2580 lei! Doușcinci de milioane!

Ne puteți urmări și pe Google News

Am crezut c-am ajuns la Chișinău unde 1 leu moldovenesc e 0,26 roni. Dar nu. E la București. Mă frec la ochi. În capătul parcării e scris prețul. 100 lei pe zi. Sun la dispecerat: fraților, care-i treaba?

Nu scrie prea clar prețul într-adevăr, dar aici e 20 lei pe oră, că ați lăsat mașina la PARCAREA CEA SCUMPĂ. E mai scumpă pentru că e mai aproape de ușa aeroportului.

Aia de 100 lei e 100 metri mai la vale. Fac un calcul în minte. 24 ore x 20 lei x 6 zile… Aberație mai mare nici c-am întâlnit. Sunt prea obosit ca să ripostez.

Realizez că sunt încă un țepuit printre mulți alții, așa că fără vlagă, am o replică neconvingătoare: „Doamnă, n-am lăsat mașina în parcarea scumpă, ci în cea mai scumpă parcare din lume.

Nici dacă țineam mașina în cameră triplă la hotel nu ieșeam 600 euro 6 zile. Nici pe Champ Elysee nu costă atât.”

Domnia și prostia, costă, așa că solicit factura să achit. Nu știe să factureze. Cheamă ajutoare. Durează vreo 20 miunte. Anticipez că n-au cititor de card, așa că mai pierd 15 minute să caut un bancomat.

Este un BRD înghesuit pe un coridor tăinuit pe la etajul 1, după o farmacie. Singurul din toată zona. Intru în panică. Fac calcule: dacă mai stau mult la negocieri, mai trebuie să achit vreo 15 lei pt. câteva minute”, a mai spus Ștefan Mandachi în mesajul său.

Condiții îngrozitoare pe aeroportul Otopeni

Bărbatul a mai spus că aeroportul Otopenie este cel mai înapoiat din Uniunea Europeană și că există un singur bancomat pentru a scoate bani. El a avut cuvinte de laudă doar la adresa poliției de frontieră.

„De departe cel mai înapoiat aeroport din Uniunea Europeană este Otopeni. Am fost în toate aeroporturile din capitalele Europei, iar la noi e un talmeș balmeș, o cârpitură comunistă, învechit, nepractic. În afară de Poliția de frontieră, care mereu e ok, totul e o improvizație.

La sosiri, de la un capăt la altul o vraiște plină de peticeli, cu foi A4 lipite cu scotch, cu gresie cârpită de la lichidare de stoc la 29.99 de la Dedeman, fără wifi, zero wc-uri până după bagaje.

Aeroportul este poarta prin care intră cei mai mulți investitori, turiști, sportivi, diplomați, e locul în care faci cunoștință pentru prima dată cu România, prima impresie, prima carte de vizită, primul ”Bună ziua”. Intrarea în țară este o rușine.

Marketing de țară când pășești în aeroport? Nimic. Vreo strategie de promovare? Zero barat. Delta Dunării pe vreun afiș? Nimic. Zero Bucovina, zero Bran, Maramureș, Neamț, Vâlcea etc.

Câteva indicatoare ponosite și trei reclame care au rol să acopere crăpăturile și rigipsul. Un singur bancomat cocoțat într-un cotlon”, a spus Ștefan Mandachi pe Facebook.