Cantitatea de sare ce trebuie pusă în sarmale, pentru ca gustul să fie perfect

Festivalul sarmalelor_SARMALE, CEAUN

Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, gospodinele prepară o mulțime de feluri de mâncare, iar de la masa de Crăciun nu pot lipsi sarmalele, un fel de mâncare iubit de mulți români. Însă, multe gospodine nu știu exact câtă sare să pună în sarmale, riscând astfel ca preparatul să iasă fie prea sărat, fie fără gust.

Sarea este un ingredient extrem de important în orice preparat. Pentru a nu da greș la masa de sărbători, e important să cunoști exact cantitatea care să pune în sarmale. Gustul lor va fi unul deosebit.

Câtă sare trebuie să pui în sarmale

Cantitatea de sare pusă în acest fel de mâncare nu trebuie să fie foarte mare, deoarece vor fi folosite și alte ingrediente ce vor conține sare. Spre exemplu, varza. Multe gospodine folosesc varza murată, ce conține deja foarte multă sare. Pentru a nu le face extrem de condimentate, e bine ca foile de varză să fie spălate înainte de a fi utilizate. Chef Sorin Bontea a dezvăluit că dacă varza e prea acră sau prea sărată, frunzele sale pot fi spălate cu apă călduță, apoi ținute într-un castron cu apă pentru încă o oră și jumătate.

Indicat e să folosești în compoziția de sarmale în jur de 40-45 de grame de sare. În timp ce o prepari, o poți gusta, astfel încât să te asiguri că are gustul dorit de tine. Dacă simți gustul sărat, atunci compoziția este perfectă.

Cum prepară Cătălin Scărlătescu sarmalele

Ingrediente:

  • patru kg de carne tocată de porc;
  • 500 gr de orez;
  • două kg de ceapă;
  • 40 gr de piper;
  • 45 gr de sare;
  • o bucată de afumătură;
  • bulion;
  • frunze de varză murată;
  • cimbru;
  • foi de dafin.

Mod de preparare

Întâi se taie ceapa mărunt și se pune la călit până devine aurie, apoi se lasă la răcit. Ulterior se amestecă carnea tocată, orezul spălat, cimbru, sare și piper.

După ce conținutul e gata, se pune în foi de varză murată. Apoi, tocați alte frunze de varză murată și amestecați-le cu bulion. Într-o oală se pune un strat de varză, după care se adaugă câteva foi de dafin, apoi se adaugă afumătura, peste care se pun sarmalele.

La final se pune apă și puțin ulei, după care se dau la cuptor până ce au fiert, potrivit spynews.ro.