Evenimentul Zilei > Politica > Cantina de la Cotroceni, redecorată cu 29.000 de euro
Cantina de la Cotroceni, redecorată cu 29.000 de euro

Cantina de la Cotroceni, redecorată cu 29.000 de euro

După ce Tatiana Niculescu Bran s-a plâns în luna decembrie că angajaţii nu au unde să mânânce, administraţia prezidenţială a achiziţionat printr-un contract cu atribuire directă, de la o firmă din Ploiești, echipamente profesionale de bucătărie. Cheltuielile se ridică la aproximativ 29.000 de euro.

Echipamentele urmează să fie folosite pentru redeschiderea fostei cantine de la Palatul Cotroceni, a confirmat Tatiana Niculescu Bran, pentru B1 Tv.

Imediat după ce a preluat funcţia de purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu s-a declarat nemulţumită de modul în care arată interiorul Palatului Cotroceni. Aceasta s-a plâns de absenţa unor minime dotări pentru angajaţi, cum ar fi o cantină.

"Multe birouri mai păstrează încă mobilierul vetust din vremea comunismului, covoare înflorate pe fond roșu închis, perdele grena, canapele cu perne de catifea de un gust îndoielnic și, peste toate, mirosul îmbâcsit al hotelurilor comuniste. Te aștepți ca, dând la o parte colțul unei cortine care acoperă o ușă, să găsești, expus la loc de cinste, vreun portret al lui Nicolae Ceaușescu. La Cotroceni nu se mănâncă, deși angajații administrației petrec 10-12 ore pe zi la locul de muncă. Nu există cantină, nu există nici măcar un chioșc cu napolitane expirate. În schimb, dacă ți-e sete, formezi un număr de interior și cineva sosește cu o tavă pe care se află o sticlă cu apă și un pahar”, scria Tatiana Niculescu în decembrie 2014.

Aceasta nu este singura investiţie de la Palatul Cotroceni. Administraţia Prezidenţială a mai cheltuit 48 de mii de lei pentru lucrări de zugrăvire şi şi 63.000 lei pentru servicii de întreţinere pentru centralele termice.