Evenimentul Zilei > Social > Cântecul unirii cu Basarabia a fost LANSAT: Peste Prut, la răsărit VIDEO
Cântecul unirii cu Basarabia a fost LANSAT: Peste Prut, la răsărit VIDEO

Cântecul unirii cu Basarabia a fost LANSAT: Peste Prut, la răsărit VIDEO

Trei interpreţi de folclor, Paul Ananie, Nicu Mâţă şi Gabriel Dumitru, provenind din Maramureş, Argeş şi Basarabia, au lansat cântecul unirii „Peste Prut, la răsărit”.

La nici o săptămână de la lansare videoclipului piesei, „Peste Prut, la răsărit”, dedicată unirii cu Basarabia, a devenit foarte popular, fiind vizionat de 14 mii de utilizatori pe YouTube.  

„Acest cântec reprezintă dorinţa noastră de a crea măcar o punte muzicală între două pământuri, care sunt de fapt unul şi acelaşi. Ideea s-a născut de la noi, de la prietenia noastră, aşa ne-am dat seama că vrem să facem un proiect împreună”, a declarat Paul Ananie, autorul proiectului, pentru TVR Moldova.

Cei trei artişti sunt uniţi de ideea reunificării naţionale. „Până la acest cântec, nu am înţeles pe deplin această durere. Abia după ce am interpretat versurile am simţit ce au avut în suflete acei români frumoşi, care au fost despărţiţi de ţara mamă. Prin acest cântec am învăţat şi experimentat şi noi multe trăiri sufleteşti şi sperăm ca şi publicul să fie în sentimentul nostru”, a adăugat Paul Ananie.

Cântecul are un videoclip realizat în ţinuturile Argeşului şi este un dar pentru românii de pretutindeni.