Cântărețul american Jimmy Buffett s-a stins din viață. A câștigat 4 albume de platină

Cântărețul american Jimmy Buffett s-a stins din viață. A câștigat 4 albume de platină Cântărețul și compozitorul Jimmy Buffet a murit. Sursa foto: NYTimes

Cântărețul american Jimmy Buffett s-a stins din viață. A câștigat 4 albume de platină și 8 albume de aur, marcând muzica deceniilor 7 și 8.

Jimmy Buffett  a murit. Cântăreţ şi compozitor american, Jimmy Buffett , s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. A marcat muzica deceniilor 7 și 8 într-o Americă debordând de creativitate și căutări artistice. Anunţul morţii artistului a fost făcut pe contul său de pe X (fostul Twitter).

Jimmy Buffett a murit. Și-a trăit viața ca pe un cântec

"Jimmy s-a stins în pace în noaptea de 1 septembrie, înconjurat de familia, prietenii, muzica și câinii săi", se scrie într-o declarație postată pe paginile de socializare ale artistului.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Și-a trăit viața ca pe un cântec până la ultima suflare și va fi regretat peste măsură de atât de mulți".

În anunț nu se precizează unde a murit Buffett și nici nu a oferit o cauză a decesului. Boala l-a forțat să reprogrameze concerte în luna mai. Buffett a recunoscut, în postări pe rețelele de socializare, că a fost spitalizat, fără a oferi alte detalii.

James William Buffett era cunoscut mai ales pentru "Margaritaville", un omagiu adus vieții tropicale. De asemenea, era apreciat și pentru promovarea unui stil de viață boem, care i-a adus mulți susținători.

În 1970 s-a mutat în Nashville, patria folk-ului american. A reușit treptat să-și construiască o carieră. „Margaritaville”, lansat în 1977, a ajuns pe locul 8 în topul Billboard Hot 100 și a rămas 22 de săptămâni în top, fiind cel mai popular single al său.

4 albume de platină și 8 albume de aur

Buffett a realizat 27 de albume de studio într-o carieră care s-a întins pe parcursul a 5 decenii . Cariera sa a inclus scrierea și conducerea unui imperiu de afaceri. Muzicianul are o carieră fabuloasă, reușind 4 albume de platină și 8 albume de aur.

De menționat că a fost și un scriitor talentat, apropiat ca stil de literatura exotică a unor giganți americani ca Ernest Hemingway, John Steinbeck și William Styron. Literatura sa are aceleași surse de inspirație ca și muzica sa, marea. A reușit să pătrundă în listele de bestsellere ale publicției The Times. De asemenea, a compus muzică pentru coloana sonoră a mai multor filme. A avut apariții în câteva filme, dar și în show-uri televizate.

În urma lui rămân soția Jane Slagsvol, cele două fiice, Sarah și Savannah, și fiul Cameron, relatează NYTimes.