Evenimentul Zilei > Actualitate > CANIBALISM în țările arabe. Un imam saudit a decretat că ”Bărbatul își poate MÂNCA soția dacă îi este foame”
CANIBALISM în țările arabe. Un imam saudit a decretat că ”Bărbatul își poate MÂNCA soția dacă îi este foame”

CANIBALISM în țările arabe. Un imam saudit a decretat că ”Bărbatul își poate MÂNCA soția dacă îi este foame”

O nouă o fatwa (decret religios islamic, n.r.) proclamată de cel mai important lider religios din Arabia Saudită, incită la canibalism. El însuși canibal, liderul religios a decretat că bărbații islamici își pot devora soțiile, dacă le este foame. Fatwa stipulează că soțul își poate mânca soția parțial sau în întregime, în funcție de cât îi este de foame.

Fatwa în cauză permite oricărui bărbat căsătorit  să folosească pentru a se alimenta ”o porțiune sau întregul corp al soției sale, în cazul în care îi este atât de foame încât se teme pentru sănătatea lui”.

Decretul extraordinar îi aparține Marelui Muftiu al Arabiei Saudite, Sheikh Abdullah Ibn Abdul Aziz Ali Sheikh, care consideră fatwa ca  ”dovada” sacrificiului și obedienței supreme de care poate da dovadă orice soție față de soțul său, dar și dorința ei de comuniune cu bărbatul ei, astfel încât trupurile lor să devină un singur trup.

Marele Muftiu promovează căsătoria  fetițelor

Nu este prima data  când Marele Muftiu al Arabiei Saudite scandalizează opinia internațională, scrie publicația Ou va L*Algerie (care citează  cotidianul Le Monde), însă instigarea la canibalism întrece orice limite.  O altă fatwa a aceluiași lider islamic a  scandalizat opinia publică internațională, după ce  a  autorizat căsătoria fetelor sub 15 ani.  Cu această ocazie fatwa a adus în atenția opiniei publice realitatea din Regatul Arabiei Saudite, unde copile de vârste foarte fragede sunt obligate să se căsătorească cu băbați bătrâni, aleși de obicei de tații lor. 

Același predicator promovează ”jihad a’nikâh”, ”jihadul” sexual, și anume un fel de prostituție religioasă, agreată de extremiștii religioși: femeile căsătorite  sunt convinse să se ”înroleze” în acest ”jihad” și să își ofere serviciile sexuale luptătorilor în numele  Islamului.

Decret anti oameni de zăpadă

Merită amintit că în luna ianuarie,  un alt lider religios din Arabia Saudită a emis o fatwa care interzicea realizarea oamenilor de zăpadă în această ţară. Mohammad Saleh Al Minjed a emis o fatwa care afirmă că reproducerea în zăpadă a formelor umane şi animale, chiar dacă este executată în scopuri recreative, nu este acceptată în religia islamică.

Aceeaşi fatwa susţine acă, în loc de oameni şi animale, doar obiectele neînsufleţite, precum clădiri şi vehicule, pot fi reproduse sub forma unor figurine de zăpadă, potrivit Gulf News. ( Sursa foto: Algeriepatriotique / Mohamed El-Ghazi)