Evenimentul Zilei > Actualitate > Candidatul PDL acuzat că s-a folosit de copii în campanie a fost ales primar
Candidatul PDL acuzat că s-a folosit de copii în campanie a fost ales primar

Candidatul PDL acuzat că s-a folosit de copii în campanie a fost ales primar

Daniel Răducanu, candidatul PDL, a ieşit învingător la alegerile locale de ieri din comuna Baru, judeţul Hunedoara. Răducanu a obţinut 53% din voturi, iar prezenţa la urne a fost cea mai mare din istoria post-decembristă a comunei, peste 70%, motiv pentru care nu a mai fost nevoie de un al doilea tur de scrutin.

Diferenţa dintre Daniel Răducanu şi principalul contracandidat, Acxente Bolesc (PNL) a fost de aproximativ 130 de voturi. Liberalul consideră că Răducanu a ajuns din nou primar datorită vârstnicilor din satul în care locuieşte pedelistul, Livadia.
"Toate calculele îmi arătau că îl voi bate pe Răducanu cu cel puţin 70 de voturi. În Livadia, satul lui, au ieşit însă la urne mai mulţi cetăţeni decât la ultimele alegeri parlamentare, iar acolo a apărut diferenţa, pentru că în celelalte trei sate ale comunei eu am avut mai multe voturi", explică Bolesc.

Scandal electoral

Căminul cultural din Livadia a fost săptămâna trecută scena unui eveniment rar întâlnit în campaniile electorale de până acum. Copii de grădiniţă sau şcoală primară au fost transformaţi în manifestanţi electorali în toată regula.
Inspectoratul Şcolar Judeţean a început imediat o anchetă. "Inspectoratul Şcolar Judeţean a anchetat cazul şi a decis să-l sancţioneze cu avertisment pe directorul şcolii din comună, eventualele sancţiuni aplicate celorlalte patru cadre didactice reclamate lăsându-le la latitudinea unei comisii de disciplină care se va constitui la nivel local. Conducerea ISJ le-a reproşat totuşi dascălilor prezenţi la miting că nu au determinat părinţii să-şi ducă acasă copiii, prezenţa acestora la o asemenea manifestare fiind considerată total nepotrivită", a transmis conducerea ISJ.
Daniel Răducanu spune însă că acest eveniment nu i-a redus numărul de votanţi. "Nu a fost incident, decât la televizor. În comună evenimentul acela nu a fost perceput ca un incident, dovadă şi rezultatul alegerilor. Nu vreau să comentez despre ce-au făcut s-au nu au făcut adversarii mei, pentru că eu am un alt fel de a face campanie electorală şi politică", conchide primarul din Baru.
Daniel Răducanu a fost ales, pentru prima oară, primar al comunei în 2004, susţinut fiind atunci de PNL, funcţie pe care a recâştigat-o din primul tur şi în 2008.
Anul trecut, în noiembrie, el a demisionat din funcţie şi a părăsit rândurile liberalilor pentru a putea candida la popstul de deputat în Colegiul nr. 3 Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor, la alegerile parţiale din 5 decembrie, câştigate de Mariana Câmpeanu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: