Când vrea Rusia să oprească războiul din Ucraina

Când vrea Rusia să oprească războiul din UcrainaAtac. Sursă foto: Facebook

Rusia va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”, crede Kirilo Budanov, șeful serviciilor de informații militare din Ucraina.

Ucraina face apel la Occident să nu se teamă de Rusia

În ciuda ajutorului Coreei de Nord, Moscova va încerca să pună capăt războiului "înainte de 2026", estimează Ucraina prin vocea șefului serviciului de informații militare.

În ofensivă pe frontul ucrainean din februarie 2022, Rusia va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”, a estimat șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kirilo Budanov, la Kiev, în cadrul unei conferințe Yalta European Strategy.

Această decizie ar putea veni pentru a împiedica Kremlinul să-și vadă pozițiile slăbite din cauza acumulării de probleme economice datorate în special sancțiunilor occidentale și problemelor de mobilizare după pierderi semnificative pe front.

Kirilo Budanov, al cărui departament este renumit pentru operațiunile îndrăznețe în interiorul Rusiei, a îndepărtat temerile occidentale cu privire la o escaladare a acestui cel mai grav conflict armat din Europa de la cel de-al doilea război mondial, cerându-le occidentalilor „să nu le fie frică” să înarmeze mai bine Ucraina.

Dictatura comunistă de la Phenian, cea mai mare amenințare pentru Kiev

Printre aliații Moscovei, Coreea de Nord reprezintă o amenințare foarte importantă pentru Kiev din cauza livrărilor masive de obuze de artilerie către Rusia, care le folosește pe frontul din Ucraina, a mai spus șeful serviciilor de informații militare ucrainene.

„Dintre toți aliații Rusiei, cea mai mare problemă a noastră este Coreea de Nord, deoarece, prin volumul de produse militare pe care le furnizează, afectează cu adevărat intensitatea luptei”, a explicat el.

Sursa foto: Twtiter

Dictatura comunistă nord-coreenă „furnizează volume uriașe de muniție de artilerie […] acest lucru este critic pentru noi”, a spus influentul general Budanov.

„Faptul că furnizează și rachete balistice este neplăcut, dar mai puțin grav, din cauza cantității lor mai reduse”, a asigurat generalul Budanov.

Statele Unite și Coreea de Sud au acuzat, de asemenea, Phenianul că furnizează Rusiei muniții și rachete pentru a sprijini invazia din Ucraina. Phenianul respinge însă aceste acuzații, dar organizația de investigație Conflict Armament Research a afirmat săptămâna aceasta că analizele deșeurilor arată că „rachetele produse în acest an în Coreea de Nord sunt folosite în Ucraina”.

Producția rusească de rachete face „progrese”

Kirilo Budanov a afirmat, de asemenea, că Rusia „a făcut progrese considerabile” în producția de rachete balistice Iskander și a crescut „de câteva ori” numărul de bombe aeriene glisante, arme pe care armata rusă le folosește pentru a lovi ținte civile și militare în Ucraina.

„Acum vedem în mod clar utilizarea masivă a rachetelor Iskander-M” în Ucraina, în timp ce „bombele ghidate reprezintă o problemă uriașă pe linia frontului” unde sunt lansate împotriva trupelor ucrainene, a spus el.

Deși epuizați de doi ani și jumătate de război, ucrainenii vor continua să lupte, a asigurat militarul. „Luptăm pentru pământul nostru și nu avem altă opțiune. Nu putem spune: «Sunt obosit, asta-i tot, plec». Acesta este punctul nostru forte”, a spus el, potrivit Le Point. Traducere: Gabriela Sîrbu/RADOR RADIO ROMÂNIA/gsarbu/fmatei