Evenimentul Zilei > Actualitate > Când vine valul 5 în România? Un medic celebru e îngrozit: Vom fi unici în Europa
Când vine valul 5 în România? Un medic celebru e îngrozit: Vom fi unici în Europa

Când vine valul 5 în România? Un medic celebru e îngrozit: Vom fi unici în Europa

Radu Țincu, medic primar Terapie Intensiva – Toxicologie la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, și-a manifestat îngrijorarea cu privire la valul 5 al pandemiei de coronavirus, despre care crede că va lovi România în primăvară. Radu Țincu atrage atenția că dacă rata de vaccinare împotriva Covid-19 nu crește, sistemul sanitar românesc va traversa una dintre cele mai crunte perioade din existența sa.

În opinia cunoscutului medic ATI de la Spitalul Floreasca, politicienii trebuie să ia cele mai bune decizii pentru a ușura misiunea medicilor. De asemenea, Radu Țincu a subliniat că populația trebuie să conștientizeze cât de importantă este vaccinarea împotriva Covid-19.

Medicul atrage atenția că dacă nu vor fi luate măsuri legislative clare și dacă românii vor fi la fel de retincenți în fața vaccinării, România va deveni din nou oaia neagră a Europei.

În acest sens, Țincu a reamintit cât de mulți români au murit recent din cauza Covid-19, teribila boală infecțioasă care chinuie planeta de peste doi ani.

Despre această situație, medicul citat crede că va mai dura cel puțin încă 3 săptămâni. Și asta se întâmplă în condițiile în care sistemul sanitar din România este deja copleșit de numărul-record de cazuri noi de Covid-19. Iar dacă asta se întâmplă în valul 4 al pandemiei de coronavirus, oare ce va fi în valul 5?

Valul 5 e așteptat în primăvară

„Este evident că toate măsurile sanitare ce trebuiesc implentate. odată ce sunt amânate şi temporizate, nu fac decât să dezorienteze populaţia. Rata de vaccinare a scăzut semnificativ.

Trebuie să ne gândim la faptul că experţii internaţionali anunţă posibilitatea creşterii numărului de cazuri la începutul anului viitor, ceea ce, dacă va prinde România cu o populaţie neimunizată suficient, vom avea din nou un val de amploare, aşa cum a fost şi valul 4″, a declarat Radu Țincu la Antena 3.

Radu Țincu scandalul Sectorul 1
Sursa: Arhiva EVZ

Mai departe, acesta a lansat un apel către clasa politică, ai cărei reprezentanți au fost invitați să ia măsurile care se impun de urgență. „În acest moment, România a avut un val 4, cum nici o altă ţară nu l-a mai avut, cu peste 400 de morţi în fiecare zi şi cu peste 1.800 de pacienţi internaţi în Terapie Intensivă.

Va trebui ca oamenii politici să ajungă la un consens şi să transmită către populaţie anumite decizii coerente care să îi motiveze pe aceştia să respecte măsurile sanitare.

(…) Este nevoie ca populaţia să fie imunizată şi este nevoie să existe un alt tip de control pentru cei care nu sunt imunizaţi. Să existe un tip de control care să arate că aceştia nu reprezintă un pericol de sănătate publică″, a mai spus Radu Ţincu conform antena3.ro.