Când progresul economic este nebunia. Pericolele climatismului radical

Când progresul economic este nebunia. Pericolele climatismului radical

Sinuciderea economică și ridiculizarea liderilor mondiali sunt „soluțiile” războinicilor climatici.

Vijay Jayaraj, publicist și expert de la Universitatea din East Anglia, instituție publică de cercetare din Norwich (Marea Britanie) face o analiză a „revendicărilor” activistei pentru climat Greta Thunberg și a curentului potrivit căruia actuala activitate economică amenință fatal omenirea, via încălzirea globală.

Luna trecută, Greta Thunberg, găzduită în paginile The Guardian, cerea încetarea tuturor activităților în legătură cu combustibilii fosili.

Vijay Jayaraj arată că, în realitate, Greta Thunberg nu înțelege, de fapt, ce cere.

„Greta și alți elevi au participat la Forumul Economic Mondial de la Davos. Principalul lor obiectiv a fost acela de a vinde minciuni cu amănuntul, de a cere sinuciderea economică și de a ridiculiza liderii mondiali care fac tot posibilul să-și ridice economiile”, scrie Jayaraj într-un articol publicat de Illinois Family Institute și preluat de tribuna.us.

Iată ce revendicări a expus Greta: „Solicităm ca la forumul din acest an, participanții de la toate companiile, băncile, instituții și guvernele să oprească imediat toate investițiile în explorarea și extragerea combustibililor fosili, să oprească imediat toate subvențiile pentru combustibilii fosili și să renunțe definitiv la combustibilii fosili”. „Înțelegem și știm foarte bine că lumea este complicată și că revendicările noastre nu sunt simple”, a subliniat Greta.

„Dar, în realitate, Greta nu înțelege deloc ce cere”, analizează Vijay Jayaraj.

„Aproape toate produsele pe care le folosim în viața de zi cu zi sunt fabricate din sau cu ajutorul unor combustibili fosili. Da! Acestea includ periuța de dinți, scaunele de toaletă, ustensilele de bucătărie, vopseaua pentru casă, pixurile, telefoanele mobile (da, telefoanele mobile și jucăriile rotative de plastic care atârnă peste pătuțurile bebelușilor), computerele, drumurile, vehiculele, hainele și mii de alte lucruri fără de care majoritatea dintre noi – cu excepția oamenilor pădurilor – nu ar putea trăi. În mod ironic, nici Greta și nici prietenii ei nu trăiesc fără aceste obiecte. Pancartele folosite la protestele lor nu ar fi putut fi făcute fără derivați fosili”.

Ne puteți urmări și pe Google News