Evenimentul ZileiActualitateCând au aflat autoritățile despre morții de la Babeș. Cineva minte despre ora când s-a produs tragedia

Când au aflat autoritățile despre morții de la Babeș. Cineva minte despre ora când s-a produs tragedia

Când au aflat autoritățile despre morții de la Babeș. Cineva minte despre ora când s-a produs tragedia
STS vine astăzi să lămurească lucrurile în legătură cu ora la care s-a anunțat oficial incidentul petrecut în containerul ATI, amplasat în curtea spitalului Victor Babeș. Datele Serviciului nu se potrivesc cu declarațiile șefilor din Sănătate.

Primele apeluri la 112 în contextul tragediei de la Spitalul ”Victor Babeș”, acolo unde trei paciente au decedat în TIR-ul  ATI, s-au înregistrat la orele 17:29 și 17:40, potrivit unui răspuns al STS pentru GÂNDUL.RO.

„Vă informăm că, în data de 12.04.2021, s-au înregistrat două apeluri la numărul de urgență 112, la orele 17:29 și 17:40, efectuate de către un cadru medical. În ambele situații, apelantul a cerut legătura direct cu medicul coordonator SMURD din Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență București-Ilfov.Operatorul 112 a transferat imediat apelul de voce către coordonatorul medical din dispeceratul București-Ilfov”, se spune în comunicatul STS.

În aceste condiții, cineva a mințit ieri. Întâi, ni s-a spus „pe surse” că nu s-a sunat la 112. Apoi, fiecare dintre decidenții politici au făcut declarații, iar orele pe care le invocau ca timp când au fost informați despre tragedia de la Babeș sunt total diferite.

Rețineți orele comunicate de STS: 17.29 și 17.40 s-a sunat la 112. Al doilea apel relevă că nimeni de la SMURD nu ajunsese la spital după 10 minute.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în această dimineață: Vlad Voiculescu a fost printre primii ajunși la fata locului, la ora 17:00.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, ieri: Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. 

Dacă ministrul Vlad Voiculescu ar fi ajuns la ora 17.00 la spital asta înseamnă că a ajuns înaintea poliției și SMURD, anunțate, conform STS, la 17.29 și 17.40. Dacă s-a întâmplat așa,  înseamnă că întâi l-au anunțat pe Voiculescu, apoi pe Arafat (și el a invocat o oră de după 17.30) și după ce s-au sfătuit s-a sunat la 112. 

Un lucru care a ieșit azi la iveală este legat de Tir-ul ucigaș. Acesta a fost amplasat în curtea spitalului Victor Babeș de câteva zile, după ce a fost refuzat de un spital din Ploiești fiindcă avea probleme la instalațiile principale ATI.

Poliția Capitalei, Serviciul Omoruri, a spus că a aflat de la televizor despre ce s-a întâmplat la spital. Asta înseamnă că după ora 20.15, când a aflat presa și a început să transmită informații de la fața locului.

Raed Arafat nu a fost informat imediat de către SMURD despre ce s-a întâmplat, în condițiile în care primul apel la 112 a fost la 17.29? Iar acesta să credem că nu l-a sunat pe ministru sau pe cineva din conducerea Ministerului Sănătății?


Accesează: