Canada vrea ca pe fiecare țigară să fie imprimate avertismente de sănătate pentru a reduce numărul fumătorilor
- Dosofteea Lainici
- 14 iunie 2022, 08:58
Canada face ca toate companiile de tutun să imprime avertismente de sănătate pe țigări, făcând efortul de a reduce numărul fumătorilor din țară.
Ministrul adjunct al Sănătății, Carolyn Bennett, a anunțat noi planuri de a scădea consumul de țigări, guvernul afirmând că tutunul este „cea mai mare cauză de îmbolnăvire și de deces prematur” în Canada. Health Canada a declarat că intenționează să imprime avertismentele pe toate „țigările individuale, trabucurile care au un filtru și pachetele de țigări”.
„Etichetarea hârtiei pentru țigări și alte produse din tutun ar face imposibilă evitarea totală a avertismentelor legate de sănătate”, a spus Health Canada. „Dacă ar fi implementată, Canada ar fi prima țară din lume care va introduce o astfel de cerință”.
Introducerea noului mesaj este supusă unei perioade de consultare publică de 75 de zile care a început sâmbătă, a spus guvernul. Terry Dean, președintele Canadian Lung Association, a numit mișcarea o „strategie îndrăzneață și de impact, una care va continua tendința Canadei de a fi lider în controlul tutunului”.
De asemenea, guvernul face eforturi pentru a face companiile de tutun să pună mai multe avertismente de sănătate pe ambalaj, cum ar fi avertismente privind cancerul de stomac, cancerul colorectal, diabet, boala vasculară periferică și cancerul de col uterin.
Reducerea numărului de fumători
În 2001, Canada a devenit prima țară care a cerut producătorilor de tutun să plaseze fotografii grafice care avertizează asupra pericolelor fumatului pe jumătate din față și jumătate din spatele ambalajului lor. De atunci, mișcarea a fost adoptată de alte țări precum Marea Britanie și Australia.
Aproximativ 48.000 de canadieni mor din cauza bolilor legate de tutun în fiecare an, potrivit guvernului. Datele publicate de Statistics Canada luna trecută au arătat că 10% dintre canadieni fumează în mod regulat. Guvernul canadian a lansat o campanie pentru a reduce la jumătate numărul fumătorilor obișnuiți până în 2035, potrivit Business Insider.