Țigările dispar definitiv!? Lovitură pentru cei care fumează. Când se va întâmpla acest lucru

Țigările dispar definitiv!? Lovitură pentru cei care fumează. Când se va întâmpla acest lucru Sursa: Arhiva EVZ

Un analist din Statele Unite trage un semnal de alarmă! Țigările ar putea dispărea definitiv de pe piață. Tutunul clasic este considerat demodat, iar cele mai faimoase branduri sunt nevoite să caute noi alternative.

Un analist din Statele Unite a mărturisit că industria tutunului este nevoită să se reinventeze. Adam Spielman a publicat, marți, datele unei cercetări ce demonstrează că giganții din domeniul tutunului urmează să renunțe la țigările clasice.

Numărul copiilor care s-au apucat de fumat a scăzut cu aproape 75 de procente în ultimii 20 de ani. Din ce în ce mai mulți bărbați renunță la țigările clasice, iar producția se prăbușește de la o zi la alta.

Specialistul a declarat că țigările clasice ar putea dispărea de pe piață până în anul 2050 în SUA, Australia și în multe țări din Europa și America Latină. Compania Philip Morris a anunțat că tutunul este demodat, iar oamenii apelează la alte alternative.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania care deține brandurile Marlboro și Chesterfield are o părere asemănătoare și se teme că țigările clasice vor dispărea în curând. Producătorii au introdus pe piață și o gamă variată de țigări electronice. Modernizarea tutunului reprezintă o prioritate pentru cele mai cunoscute firme din lume.

Majoritatea fumătorilor au renunțat la țigări și au apelat la alte alternative, mai ales pentru a putea fuma în spații închise. Cu toate astea, Franța, China și Rusia nu sunt interesate de noua modă. Nu se va schimba nimic în aceste zone nici după anul 2050.

De ce renunță oamenii la țigări?

Un alt motiv pentru care tot mai mulți se lasă de fumat este cancerul. Comisia Europeană a lansat un plan european cu privire la această luptă împotriva bolii.

Printre cei mai importanți factori de risc se numără fumatul, consumul nociv de alcool dar și poluarea mediului. Scopul principal al Comisiei Europene este de a se asigura că mai puțin de 5% din populație va utiliza tutunul până în anul 2040. Stilul de viață sănătos este din ce în ce mai promovat pe rețelele de socializare, iar un alt studiu a arătat că fumătorii fac des conjunctivită și ajung să aibă o tuse tabagică.

Infertilitatea poate apărea din cauza fumatului. Țigările vin la pachet cu mai multe dezavantaje decât avantaje.