Campionatul Mondial Qatar 2022. Cea mai scumpă și cea mai criticată Cupă din istorie interzice acum și vânzarea de alcool pe cele 8 stadioane

Campionatul Mondial Qatar 2022. Cea mai scumpă și cea mai criticată Cupă din istorie interzice acum și vânzarea de alcool pe cele 8 stadioane Sursa: Pixabay

Federația Internațională de Fotbal, FIFA, a anunțat vineri că nu se va vinde alcool fanilor pe cele opt stadioane pe care se va desfășura Cupa Mondială din Qatar 2002, care va începe duminică.

În lunile anterioare, FIFA și comitetul de organizare a Cupei Mondiale au declarat că alcoolul va fi servit „în anumite zone ale stadioanelor”, deși vânzarea acestuia este strict controlată în țara musulmană.

„În urma discuțiilor dintre autoritățile țării gazdă și FIFA, s-a luat decizia de a concentra vânzarea de băuturi alcoolice la FIFA Fan Fests, în alte locuri autorizate și de a elimina punctele de vânzare a berii din perimetrul stadioanelor Cupei Mondiale FIFA 2022 din Qatar”, a precizat organismul într-un comunicat, potrivit BBC.

Dar acest lucru s-a schimbat radical cu două zile înainte de începerea turneului, iar acum în interiorul stadioanelor se vor vinde doar băuturi nealcoolice. Nu numai că această decizie îi afectează pe fani, dar Budweiser, unul dintre principalii sponsori ai FIFA, este deținut de producătorul de bere AB InBev și are dreptul exclusiv de a vinde bere la Cupa Mondială.

Ne puteți urmări și pe Google News

Federația Internațională de Fotbal a declarat că nu există niciun impact asupra vânzării Bud Zero, care va rămâne disponibilă pe toate stadioanele la Cupa Mondială din Qatar. Băuturile alcoolice vor fi vândute doar la așa-numitele „Fan Fests" și în locațiile autorizate de guvernul din Qatar.

„Am călătorit atâtea ore ca să trecem prin asta?”

Neașteptat, prin surprindere, fără aproape nicio toleranță pentru fani. Anunțul organizatorilor din Qatar că nu vor mai vinde alcool în incinta stadionului i-a neliniștit pe mulți vizitatori dornici să își însoțească susținerea echipelor lor cu bere.

„Este păcat, pentru că aici totul este foarte frumos și pregătit, dar a nu putea savura o bere pe stadion este împotriva a ceea ce înseamnă o petrecere și o Cupă Mondială", a declarat pentru BBC Mundo un membru al unui grup de suporteri din Argentina care a sosit în Qatar în urmă cu câteva ore.

În ciuda dezamăgirii, ei speră că cel puțin în zonele pentru fani vor exista în continuare vânzări și recunosc că „acestea sunt regulile, obiceiurile lor și va trebui să le respectăm".

„Organizatorii țării gazdă au făcut pași înapoi în ultimele zile în această privință, de exemplu „ascunzând" de ochii publicului mai multe standuri de bere", explică José Carlos Cueto, corespondent special al BBC World în Qatar.

„Acest lucru pune și mai multă presiune pe o Cupă Mondială deja criticată pentru conservatorismul său și pentru restricțiile privind drepturile și libertățile omului” , a mai spus corespondentul.