Campionatul European de Handbal 2016, la TVR. Competițiile sportive transmite de postul public în 2016

Campionatul European de Handbal 2016, la TVR. Competițiile sportive transmite de postul public în 2016

Oficialii TVR explică cum au pierdut drepturile în 2015

Televiziunea Română încearcă să transmită toate competiţiile sportive importante, dar, cum TVR este doar unul dintre jucătorii activi din piaţa TV din România nu întotdeauna și reușește.

Licitaţia pentru vânzarea drepturilor TV pentru Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2015, deţinute de Compania beIN - divizia de sport a Al Jazeera -, a avut loc în perioada 2012-2013. Televiziunea publică a participat şi a depus o ofertă cu o sumă importată, dar drepturile TV au fost atribuite unui post comercial din România. De altfel, preţul ridicat a făcut imposibilă cumpărarea drepturilor TV şi de către alte televiziuni publice din Europa – exemple: Rusia, Germania, Cehia, Ungaria, Olanda. TVR felicită echipa de handbal feminin a României pentru performanţa extraordinară şi regretă că nu a putut transmite un eveniment atât de important pentru handbalul românesc.

Echipa TVR doreşte să sublinieze că va face în continuare tot ce este posibil pentru a fi alături de aceste sportive minunate, astfel încât românii să le poată urmări evoluţiile excepţionale. De altfel, următoarele competiţii majore ale handbalului mondial, la care nu ne îndoim că aceste sportive fabuloase vor participa - Jocurile Olimpice de Vară de la Rio 2016, Campionatul European de Handbal 2016 şi Campionatul European de Handbal 2018-, vor fi difuzate exclusiv de TVR.

Ne puteți urmări și pe Google News