Evenimentul Zilei > Social > Campaniei „Dăruiește timp, donează sânge!”, la Sun Plaza Shopping Center
Campaniei „Dăruiește timp, donează sânge!”, la Sun Plaza Shopping Center

Campaniei „Dăruiește timp, donează sânge!”, la Sun Plaza Shopping Center

La intrarea principală a centrului comercial vor fi amplasate special unități mobile pentru donarea sângelui.

Bucureștenii care doresc să doneze sânge o vor putea face, în perioada 27 – 29 iunie, în cadrul campaniei „Dăruiește timp, donează sânge!”, care se va desfășura în Sun Plaza Shopping Center.

Așadar, la intrarea principală a centrului comercial vor fi amplasate special  unități mobile pentru donarea sângelui. Acestea vor fi deschise între orele 9.00 și 13.00.

Pe parcursul campaniei, vor putea dona sânge simultan câte două persoane la fiecare 10 de minute. Recoltarea va fi realizată de personal specializat, medici și asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguină București, în condiții de siguranță și folosind instrumente de unică folosință.

La finalul procesului, donatorii vor avea la dispoziție o zonă special amenajată pentru a se reface, lângă unitatea mobilă amplasată pe esplanada de la intrarea principală, din Șoseaua Olteniței. Înainte de a dona, celor interesați li se recomandă consumarea unui mic dejun normal cu legume și fructe, fără multe proteine și grăsimi.

„Este dovedit faptul că donarea de sânge, pe lângă principalul beneficiu de a salva viețile omenești, contribuie și la îmbunătățirea sănătății donatorului. În urma donării, sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%”, precizează inițiatorii campaniei.