Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă, reclamată la DNA. Dan Andronic, comentariu exploziv: O mișcare CONTRA lui Iohannis
Dăncilă, reclamată la DNA. Dan Andronic, comentariu exploziv: O mișcare CONTRA lui Iohannis

Dăncilă, reclamată la DNA. Dan Andronic, comentariu exploziv: O mișcare CONTRA lui Iohannis

O plângere penală a fost depusă la DNA împotriva Vioricăi Dăncilă, fost premier, președintele Federației de Tenis, Ion Țiriac și a mai multor miniștri din guvernul PSD de către reprezentantul Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov.

UPDATEDNA neagă că Viorica Dăncilă va fi chemată la audieri.

În referire la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE.”, se arată în comunicatul trimis de DNA.


Plângerea a fost făcută pe 15 noimebrie împotriva lui Ion Țiriac, președintele FRT, dar şi a Vioricăi Dăncilă, premier la data respectivă, a fostului ministru de finanțe, Eugen Teodorovici, a fostului ministru al Tineterului și Sportului, Bogdan Matei, a șefului COSR, Mihai Covaliu, a fostului șef FRT, George Cosac, și a cetățeanului maghiar Marky Jeno, directorul turneului Bucharest Open.

În plângere, Iacov face acuzații de de înșelăciune, abuz și neglijență în serviciu, uzurparea funcției și a calității oficiale, obținerea ilegală de fonduri și deturnarea lor, precum și constituirea unui grup infracțional organizat din cauză că s-au alocat 340.000 de dolari din fondul de rezervă al guvernului pentru plătirea taxei anuale a turneului WTA Bucharest Open, potrivit romaniatv.net.

„Dacă aș fi Cozmin Gușă, aș spune că este mâna lui Florin Coldea. Dar, pentru că nu sunt și nu cred în teoria complotului universal, voi analiza această știre dintr-o perspectivă electorală.

„Ultima zvâcnire a Binomului”

După părerea mea, este o acțiune împotriva lui Klaus Iohannis, care are drept scop victimizarea Vioricăi Dăncilă. Este extrem de ciudat ca, cu 2-3 zile înainte de alegeri, DNA, în vechea tradiție a Binomului Florian Coldea-Laura Codruța Kovesi, să îl ancheteze pe principalul contracandidat al actualului președinte”, a declarat jurnalistul Dan Andronic.

Vă reamintesc că, în urmă cu o săptămână, scriam despre diversiunile din campania electorală și despre absența lebedelor negre.

S-ar putea ca aceasta să fie ultima zvâcnire a celor pe care îi tot aduce în atenție Cozmin Gușă”, a mai spus Dan Andronic