Campania electorală, bat-o vina! Sarkozy se opune vizitei în Franța a unui teolog musulman

Campania electorală, bat-o vina! Sarkozy se opune vizitei în Franța a unui teolog musulman

Nicolas Sarkozy a anunţat la postul France Info că i-a transmis “emirului din Qatar” că teologul musulman Yusuf Al-Qaradawi nu este “binevenit” în Franţa, unde acesta trebuie să vină la începutul lui aprilie la invitaţia unei organizaţii musulmane, transmite Mediafax.

“I-am spus emirului din Qatar însuşi, că acest domn nu este binevenit pe teritoriul republicii franceze. Discursurile sale nu sunt compatibile cu idealul republican”, a declarat preşedintele francez. Cu domiciliul în Qatar, Al-Qaradawi este titularul unui paşaport diplomatic. Sarkozy, aflat în plină campanie electorală, se arată deranjat de discursurile încă nerostite ale câtorva dintre invitații la congresul Uniunii Organizaţiilor Islamice din Franţa.

Yusuf Al-Qaradawi, în vârstă de 86 de ani, de origine egipteană este considerat ca fiind unul dintre cei mai influenţi teologi ai islamului sunnit din cauza apariţiilor sale la postul de televiziune Al Jazeera şi pe site-ul de Internet IslamOnline. Acesta a părăsit Egiptul în anii 1960 după ce a fost arestat de regimul fostului preşedinte Gamal Abdel Nasser care a persecutat Frăţia Musulmană.

Ne puteți urmări și pe Google News