Dacă în România a apărut oferta cu mici, pentru persoanele care se vaccinează. în SUA, autoritățile pun la bătaie droguri ușoare pentru a-i convinge pe sceptici. În statul Washington se oferă un joint fiecărui american care se va imuniza. Deviza acestui program de convingere este „joints for jabs”, conform The Guardian.

Cine se vaccinează în statul Washington primește o țigară de marijuana

În statul Washington, cannabisul a fost legalizat încă din anul 2012. Acum, unitățile medicale au primit „undă verde” ca să ofere un joint oricărei persoane care vine să se vaccineze. Există o singură mare condiție, care respectivul pacient să fi împlinit 21 de ani.

Înainte de această decizie se autorizase servirea unei băuturi, de baruri și restaurante, pentru persoanele majore care s-au imunizat în cadrul campaniei din SUA. Peste jumătate – 54% – dintre persoanele adulte din statul Washington au fost vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului, conform unor date statistice ce au fost publicate recente de către autorități.

Și în Statele Unite ale Americii a scăzut ritmul vaccinării

Și aici, ritmul de vaccinare a scăzut în ultima perioadă, la fel ca și în celelalte state ale Americii, conform sursei citate. O situație care se înregistrează și în România, și în multe alte țări. Așa că oficialii care coordonează campania de vaccinare din SUA au fost nevoiți să gândească o serie de iniţiative care să atragă publicul sceptic. Și care pot fi cu două tăișuri, pentru că pot arunca în derizoriu o problemă extrem de serioasă.

Printre cadourile pe care le primesc cei care vor să se vaccineze, se numără locuri la întreceri sportive, bilete de avion, camionete şi chiar puşti de vânătoare în statul rural West Virginia. Joe Biden, președintele SUA, a fixat ca obiectiv vaccinarea a 70% dintre adulţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19 până la 4 iulie, Ziua Naţională a SUA.

Rata de vaccinare scade și în România

Aproape 46.000 de români au fost vaccinați împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, dintre care mai puțin de jumătate au făcut prima doză, potrivit datelor Comitetului naţional de vaccinare.

Din cei 45.873 de români vaccinați în ultimele 24 de ore, 19.097 au făcu prima doză de vaccin, iar 26.776 au făcut rapelul.

32.372 de români au făcut vaccin Pfizer, 2.571 au fost vaccinați cu Moderna, 1.550 cu AstraZeneca și 9.380 au făcut vaccinul în doză unică Johnson&Johnson.

În România, de la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate 4.496.033 de persoane. 4.072.855 de cetățeni au primit ambele doze.