Cămine culturale pentru petreceri de nuntă

Cămine culturale pentru petreceri de nuntă

În satele din Argeş, căminele culturale se construiesc pe bandă rulantă, deşi spectacolele de teatru sau de revistă sunt deja de domeniul trecutului.

De fapt, noile cămine culturale sunt saloane pentru nunţi, botezate aşa pentru ca primarii să primească bani de la bugetul de stat. „Am acasă cablu TV şi mă uit la televizor, la muzică populară. Ce îmi trebe să mă duc la cămin. La cămin mă duc la nuntă, când e“, povesteşte Maria Bârlă din Albeştii de Argeş. Căminul cultural din centrul comunei a fost botezat de săteni „Casa Poporului“ şi singurele evenimente pe care le mai găzduieşte sunt întrunirile electorale.

Lângă el, sătenii mai au la dispoziţie încă un cămin cultural, al cărui singur scop este acela de a funcţiona pe post de salon pentru nunţi. „Avem inclusiv veselă şi sală de pregătit platourile“, se mândreşte Vasile Sava primarul din Albeşti. În ultimii trei ani, la Ciofrângeni s-au construit, pe structurile vechi, patru cămine culturale.

„Nu au costat deloc mult, sub 300.000 de lei per total. În decembrie 2007 am inaugurat un cămin cu o suprafaţă de 200 de metri pătraţi în satul Burluşi. Şi mai construim unul în satul Lacuri, de 450 de metri pătraţi. Are tot ce trebuie pentru nevoile sătenilor şi ale administraţiei publice locale“, explică Doru Panţeru, primarul comunei. În ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor, primarii argeşeni au acoperit o parte din sumă de la bugetul local, iar restul de la consiliul judeţean, sume pentru echilibrarea bugetelor locale.

Ne puteți urmări și pe Google News