Camilla va purta coroana Reginei Maria la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea

Camilla va purta coroana Reginei Maria la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea Sursa foto: Vogue

Este pentru prima dată în istoria recentă când o regină va purta o coroană deja existentă. Aceasta va fi modificată și i se vor adăuga mai multe diamante care au făcut parte din colecția de bijuterii a regretatei regine Elisabeta a II-a.

Palatul Buckingham a anunțat că regina consoartă Camilla va purta coroana Reginei Maria la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea din luna mai. Este pentru prima dată în istoria recent când o regină va purta o coroană deja existentă.

Coroana are o vechime de peste un secol și era expusă la Turnul Londrei. A fost comandată de Regina Maria pentru încoronarea sa din anul 1911, alături de Regele George al V-lea.

Coroana va fi totuși modificată și i se vor adăuga mai multe diamante Cullinan. Potrivit sursei citate, acestea au fost tăiate din unul dintre cele mai mari diamante din lume descoperit în 1905 în Africa de Sud.

Ne puteți urmări și pe Google News

Omagiu pentru Regina Elisabeta a II a

Aceste modificari reprezintă un omagiu adus Reginei Elisabeta a II-a, care s-a stins anul trecut din viață. Diamantele au făcut parte din colecţia sa personală de bijuterii, iar regina le-a purtat de mult ori ca broșe. Toate modificările vor fi făcute de bijutierul coroanei.

Regele Charles al III-lea va purta Coroana Sfântului Eduard pentru slujba de încoronare de la Westminster Abbey. Aceasta a fost deja modificată şi readusă în Turnul Londrei, unde va rămâne până la ceremonie.

Palatul Buckingham a mai anunțat că regina consoartă Camilla, în vârstă de 75 de ani, a fost nevoită să se retragă de la evenimentele publice din această săptămână după ce a fost infectată cu coronavirus, potrivit abcnews.go.com.

Tradiție de secole

Ceremonia de încoronare a lui Charles III va avea loc în dimineaţa zilei de 6 mai, la Westminster Abbey, ca şi încoronările anterioare ale monarhilor britanici din ultimii 900 de ani. Aceasta va fi condusă, aşa cum spune tradiţia, de arhiepiscopul de Canterbury, în prezent Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane.

Charles şi Camilla vor ajunge la Westminster de la Palatul Buckingham într-o procesiune numită „Procesiunea Regelui”. După ceremonie, cei doi se vor întoarce la palat în cadrul „Procesiunii de încoronare”, în care li se vor alătura şi alţi membri ai Familiei Regale. Pentru a încheia această primă zi, regele şi regina consoartă, însoţiţi de membri ai familiei regale, vor apărea pe balconul de la Palatul Buckingham, pentru a saluta mulţimea.

A doua zi va avea loc un concert la Castelul Windsor, în vestul Londrei, cu „staruri muzicale internaţionale şi vedete contemporane”. Concertul va fi difuzat pe BBC. Palatul Buckingham nu a menţionat însă numele artiştilor care vor evolua pe scenă.