Evenimentul Zilei > Politica > Camera Deputaţilor votează miercuri cererile DNA de arestare preventivă a lui Oltean şi Teodorescu
Camera Deputaţilor votează miercuri cererile DNA de arestare preventivă a lui Oltean şi Teodorescu

Camera Deputaţilor votează miercuri cererile DNA de arestare preventivă a lui Oltean şi Teodorescu

Camera Deputaţilor se reuneşte miercuri pentru a vota, în plen, solicitările DNA de arestare preventivă a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, după ce Comisia juridica a acordat raport favorabil cererilor procurorilor, a decis astăzi Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Deputaţii vor vota cu bile pentru fiecare din cele două solicitări în parte. Liderii PNL şi PSD au anunţat că parlamentarii formaţiunilor pe care le conduc vor vota în favoarea cererilor justiţiei.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, miercuri, 2 decembrie, cu 14 voturi ”pentru”, patru ”împotrivă” şi trei abţineri cererea DNA de arestare preventivă a deputatului PNL Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu. Parlamentarul liberal a precizat, la finalul audierii, că este nevinovat şi că a prezentat probe în acest sens, afirmând că nu a fost niciodată în localitatea Chitila sau în biserica în care se presupune că a luat mita şi că nu-l cunoaşte pe denunţător, părintele Alexandrescu.

Aviz favorabil a primit și cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PNL Cătălin Teodorescu, acuzat în dosarul despăgubirilor ilegale în care este urmărit penal şi Ioan Oltean.