Camera Deputaților a adoptat pe articole proiectul care-i va permite premierului să numească șeful Direcției de Informații al Apărării

Camera Deputaților a adoptat pe articole proiectul care-i va permite premierului să numească șeful Direcției de Informații al Apărării

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat azii pe articole iniţiativa legislativă pentru modificarea legii de funcţionare şi organizare a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) conform căreia premierul și nu ministrul de resort numește

Liberalii, care au protestat săptămâna trecută acuzându-l pe Ponta că vrea să-și creeze un serviciu propriu de informații, au anunțat că votează împotriva acestui proiect de lege.

"În structura MApN apare un departament pentru înzestrare şi logistică, care gestionează tot ce ţine de înzestrarea MApN, condus de un civil sau un militar. De ce nu s-a menţionat clar că e vorba de un secretar de stat civil sau de unul militar? Dacă vorbim de un militar, acesta va fi numit de prim-ministru. La fel se întâmplă şi cu şeful informaţiilor militare, care prin acest proiect este tot numit de prim-ministru, la propunerea ministrului Apărării. De ce trece la prim-ministru ca şi numire acest departament?", a spus liderul deputaților liberali, George Scutaru, la dezbaterea proiectului. El a precizat că liberalul Corneliu Dobrițoiu, aflat printre semnatari, a solicitat conducerii Senatului retragerea calităţii de co-iniţiator al proiectului.

Conform Agerpres, și deputatul PP-DD Daniel Oajdea a spus că grupul din care face parte nu susţine acest proiect de lege pentru că se introduce un centralism excesiv fără să se justifice de ce.Tot împotriva proiectului de lege va vota şi PDL, liderul acestui grup, Gheorghe Tinel, susţinând că printre iniţiatori se numără senatorul PSD Ilie Sârbu, socrul prim-ministrului, care propune modificarea legii în sensul creşterii competenţelor ginerelui.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Domnul prim-ministru nu este mulţumit cu serviciul de informaţii al Ministerului de Interne, vrea şi Apărarea, de ce să nu le aibă pe toate? De ce trecem serviciile militare la prim-ministru, care este argumentul, cine vrea să controleze absolut totul în ţară?", a mai spus Tinel Gheorghe.

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să dea vot final probabil săptămâna viitoare pe acest proiect de lege, pentru care Camera este primul for sesizat.