Evenimentul Zilei > Politica > Călin Popescu Tăriceanu, către fostul nr.2 SRI: Ce să-i înveţe pe studenţi? Cum funcţionează statul paralel într-un stat de drept?
Călin Popescu Tăriceanu, către fostul nr.2 SRI: Ce să-i înveţe pe studenţi? Cum funcţionează statul paralel într-un stat de drept?

Călin Popescu Tăriceanu, către fostul nr.2 SRI: Ce să-i înveţe pe studenţi? Cum funcţionează statul paralel într-un stat de drept?

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, lider al Senatului României, a lansat un atac la adresa fostului prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea şi la adresa deputatului PNL Marilen Pirtea, cel care, din postura de rector al Universităţii de Vest din Timişoara, l-a invitat pe Coldea să preda stundeţilor din universitatea pe care o conduce.

„Mi se pare regretabil că rectorul universităţii a ajuns să-l invite pe domnul Coldea că ţină cursuri la universitate. Stau şi mă întreb care este considerentul după care domnul Coldea a fost invitat. Profesional stau şi am semne de întrebare. Ce să-i înveţe pe studenţi? Cum funcţionează statul paralel într-un stat de drept? Moral, cu atât mai puţin n-ar avea dreptul să preda studenţilor astfel de enormităţi. Dacă le inoculăm astfel de idei unor tineri care nu au suficiente cunoştinţe şi poate nu au întotdeauna cea mai bună capacitate de analiză, e păcat că pervertim generaţii de studenţi într-un spirit care este specific perioadei comuniste şi sistemelor totalitare – cum funcţionează serviciile de informaţii în colaborare cu procuratura. Asta era România anilor 50 şi 60", a afirmat Tăriceanu, la o conferința de presă de la ALDE Timiș.

În context, Tăriceanu a atras atenția conducerii universității să mediteze la colaborarea cu Florian Coldea.

"Ar fi fost bine ca persoanele din conducerea universităţii să mediteze la o astfel de colaborare şi să nu ofere studenţilor astfel de exemple. Domnul Coldea a fost eliberat din serviciu într-o formulă elegantă, ca să nu se ajungă la un scandal şi altii văd că îl premiază pentru această performanţă. Mi se pare foarte nefiresc", a mai precizat Tăriceanu.

Liderul ALDE se află la ALDE Timiș împreună cu Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, și Marian Cucșa, membru în Comisia de control SRI.