Evenimentul Zilei > Actualitate > Calificarea la Rio, premiată de COSR
Calificarea la Rio, premiată de COSR

Calificarea la Rio, premiată de COSR

Naționala feminină de handbal a României a revenit, ieri, în țară, după ce a câștigat turneul preolimpic din Danemarca.

Fetele au fost așteptate cu flori, la salonul oficial al Aeroportului Otopeni, de oficiali ai federației și ai COSR, dar și de membrii familiilor.

Ryde n-a ajuns în România

La București n-a ajuns și selecționerul Tomas Ryde, plecat în Suedia, pentru a-și rezolva câteva probleme. „E un moment mare pentru handbalul românesc. După 8 ani mergem la Olimpiadă. Am făcut-o într-o manieră mult mai ușoară decât ne-am fi așteptat. Am jucat un handbal frumos, un handbal care arată altfel”, a declarat Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume.

Tot ieri, oficialii Comitetului Olimpic Sportiv Român au anunțat că fiecare jucătoare prezentă la turneul olimpic va fi recompensată, pentru calificarea obținută la JO. De asemenea, bonusuri vor încasa și membrii staffului tehnic. „Comisia Tehnică va trece în programul Pol România întreaga echipă de handbal cu niște indemnizații lunare la nivelul tuturor marilor campioane. Practic, aducerea antrenorului

Tomas Ryde demonstrează că acolo unde există programe se poate evolua”, a afirmat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.