Evenimentul Zilei > Social > Calendar ortodox 31 octombrie 2021. Ce sfinți sunt pomeniți astăzi
Calendar ortodox 31 octombrie 2021. Ce sfinți sunt pomeniți astăzi

Calendar ortodox 31 octombrie 2021. Ce sfinți sunt pomeniți astăzi

Pe 31 octombrie 2021, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește Sfintii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul si Narcis.

Cine au fost Sfintii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul si Narcis?

Sfantul Stahie a fost desemnat episcop in Bizant de catre Sfantul Apostol Andrei si a zidit o biserica in Arghiropoli, impreuna cu Sfantul Andrei. După care a adunat pe multi credinciosi si ii invata mantuitoarea viata.

Ostenindu-se saisprezece ani in acea nevointa pentru mantuirea omeneasca, a raposat cu pace, potrivit creștinortodox.ro.

De asemenea, Amplie si Urban au fost pusi episcopi de catre acelasi sfant, Andrei. Amplie a fost episcop in Diospoli, iar Urban a fost episcop in Macedonia. Ei, propovaduind pe Hristos si pe idoli pierzandu-i, i-au ridicat asupra lor pe evrei si pe elini si, fiind ucisi de catre acestia, si-au impletit lor cununa muceniceasca.

Sfântul Narcis a fost episcop in Atena, Apelie in Ieraclia si Aristobul in Britania, propovaduind Evanghelia lui Hristos, iar dupa multe osteneli si nevointe si-au dat fericitele lor suflete in mainile Domnului.