Evenimentul Zilei > International > Căldură EXTREMĂ în Australia: se topește asfaltul, mor peștii și liliecii
Căldură EXTREMĂ în Australia: se topește asfaltul, mor peștii și liliecii

Căldură EXTREMĂ în Australia: se topește asfaltul, mor peștii și liliecii

Australia a fost lovită de un nou val de căldură extremă, temparaturile urcând la aproape 50°C. În anumite zone, asfaltul a început să se topească din cauza căldurii.

Potrivit autorităților, temperaturile nu au scăzut sub 40 de grade C de peste șase zile, iar în timpul nopții este la fel de rău, temperaturile înregistrate fiind în jurul valorii de 35°C.

Potrivit jurnaliștilor de la CNN, drumurile de asfalt din statul australian Noul Wales de Sud au început să se topească. Cele mai mari temperaturi înregistrate au fost în orașul Marble Bar – 49,1°C, în Port Augusta – 47,8°C și Andamooka – 46,4°C. Potrivit lui

Simon Grainger, unul dintre specialiștii Agenției Naționale de Meteorologie din Australia, acesta este cel mai puternic val de căldură care a afectat Australia din 1939 până în prezent.

Flora și fauna sunt deopotrivă afectate: peste un milion de pești au murit, numărul lorfiind în creștere, dar și sute de mii de lilieci. Fermierii relatează că piersicile, nectarinele, și caisele se coc pe dinăuntru și se strică, din cauza sâmburilor care se încălzesc foarte tare.