Călătoria cu metroul se scumpește. Cât va costa o cartelă

Călătoria cu metroul se scumpește. Cât va costa o cartelă Metrou. Sursa foto. EVZ

Călătoria cu metroul se scumpește, iar prețul unei cartele cu două drumuri ar putea ajunge la 6 lei, de la cinci lei cât este în prezent. Ministrul Transporturilor vede în scumpire o soluție pentru suplimentarea veniturilor Metrorex.

Călătoria cu metroul se scumpește. O cartelă cu două călătorii ar putea ajunge să coste 6 lei, de la 5 lei, cât este în prezent. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. El a precizat că Metrorex nu a mai majorat prețul călătoriei de aproximativ cinci sau șase ani.

Această scumpire ar putea contribui la suplimentarea veniturilor obținute de Metrorex, deși nu va rezolva problema companiei.

Două călătorii sunt cinci lei. (…) Nu aş vrea să mă pronunţ, poate să fie şase lei. Nu s-a mai mărit (prețul – n.red.) de cinci ani de zile. Dar asta nu va rezolva problema Metrorex. Vreau să fiu foarte clar, nu am găsit glonţul de argint. Va aduce nişte venituri în plus. Dar diferenţa de acum, dintre cheltuieli şi venituri, care au rămas constante, nu poate fi acoperită de o creştere rezonabilă a tarifului de călătorie”, a declarat ministrul Cătălin Drulă, pentru Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Călătoria cu metroul se scumpește

Ideea majorării prețului la metrou nu este nouă. Ministrul a mai făcut și în trecut declarații pe această temă, a scumpirii prețului pentru călătoria cu metroul.

„Este o opţiune (scumpirea cartelei de metrou anul acesta, n.red.). Nu am avut această discuţie, aştept să se instaleze noua conducere, dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful”, a afirmat Cătălin Drulă, săptămâna trecută.

Ministrul Transporturilor a estimate că o majorare cu 20% a tarifului ar aduce Metrorex venituri suplimentare. Acestea se vor situa în jurul sumei de 50 de milioane de lei pe an.

„Pe partea de venituri se poate umbla (...), dar trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem şi într-o perioadă de pandemie. Oamenii au oarecare teamă de transportul în comun, dar există o flexibilitate. În momentul în care de 5 ani tariful nu a mai fost majorat, numai dacă ne uităm la inflaţia din ultimii 5 ani, ar trebui măcar o ajustare în zona asta. Ar putea să ajute compania, nu va umple în întregime gaura, dar ar putea ajuta”, a mai spus ministrul Cătălin Drulă.