Evenimentul Zilei > International > Cadou de Crăciun de la Kalașnikov. Racheta „trage și uită”
Cadou de Crăciun de la Kalașnikov. Racheta „trage și uită”

Cadou de Crăciun de la Kalașnikov. Racheta „trage și uită”

Gigantul rus producător de armament s-a folosit de sărbători pentru a dezvălui o nouă armă auto-orientată, care va intra în dotarea soldaților ruși pentru a distruge elicoptere, avioane și drone.

Producția de masă a acestei rachete a început deja, în vederea implementării sale în unitățile ministerului rus al Apărării, a precizat grupul Kalașnikov.

Noua armă este o rachetă ghidată de înaltă tehnologie, 9M333, concepută pentru a distruge elicoptere, avioane și drone care zboară la joasă altitudine.

Racheta, dezvoltată pe principiul „trage și uită” își găsește ținta fără ghidaj suplimentar al rachetelor după lansare sau fără a fi vizibilă țintei.

Într-o prezentare făcută de Kalașnikov, se poate vedea racheta sol-aer a sistemului Strela-10M, care cântărește 41 kg și poartă un focos Frag-HE de 5 kg, un upgrade al unui sistem din era sovietică, scrie Daily Mail.

„Testele pe teren ale rachetei, la poligonul de tir Donguz din regiunea Orenburg,  au fost finalizate cu succes”, a precizat grupul Kalașnikov.

Racheta auto-orientată este capabilă să-și atingă ținta prin foto contrast, infraroșu sau anti-bruiaj.

Acesta este descris de specialiștii ruși ca „principalul său avantaj față de alte arme din aceeași clasă”. În plus să doboare avioane de luptă, elicoptere și drone, 9M333 poate distruge și unele rachete.

Este considerată ca oferind o protecție excelentă pentru trupele de la sol în timpul luptelor , contra avioanelor de recunoaștere și de atac.

Dezvăluirea rachetei este cea mai recentă acțiune într-o succesiune de inovații militare rusești, pe măsură ce Vladimir Putin își modernizează forțele militare.

Liderul de la Kremlin a insistat în repetate rânduri că modernizarea armatei ruse reprezintă una din marile priorități ale mandatului său. Reforma armatei joacă un rol central în ambițiile de mare putere ale Rusiei, mai ales că, după prăbușirea URSS, fondurile destinate armelor au scăzut drastic.

Grupul Kalașnikov este unul dintre cei mai importanți producători ruși de arme de luptă, pentru trăgători de elită și de muniție de artilerie, fiind și fabricantul celebrei puști de asalt AK-47, acum produsă în diferite variante, modernizate și performante.

Compania a decis să dezvăluie noua rachetă în ziua de Crăciun.

Foto: Topwar.ru

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.