„Cad măștile", „Alianțe nefirești": Planul de luptă al lui Macron și câteva interceptări pe parcurs

„Cad măștile", „Alianțe nefirești": Planul de luptă al lui Macron și câteva interceptări pe parcurs Macron / Sursa foto: Administratia-Prezidentiala

Din cauza dizolvării Adunării Naționale în Franța, alegerile legislative anticipate vor avea loc pe 30 iunie și 7 iulie. Macron își prezintă planul de luptă într-o conferință de presă miercuri.

"Mergem să câștigăm", a proclamat președintele, aparent încrezător, duminica trecută. Alegerile legislative anticipate reprezintă un pariu riscant pentru Macron și partidul său Renaissance. Miercuri, el și-a prezentat planul de luptă într-o conferință de presă. Și câteva mingi s-au pierdut pe parcurs, interceptate de adversarii săi, scrie lalibre.be.

"De șapte ani încoace, am trecut prin multe. Situația pe care o trăim în prezent este una dintre ele. Vreau să aduc un omagiu guvernelor succesive, care au desfășurat o muncă remarcabilă în condiții dificile. Totuși, să fim clari, această situație a făcut acțiunea mai puțin lizibilă și nu ne-a permis să construim coaliții de durată", a început președintele Republicii. "Votul de duminică a fost clar.

Voturile exprimate au plasat extremele la aproape 50%. Acesta este un fapt politic care nu poate fi ignorat. Trebuie să oferim un răspuns democratic tuturor mesajelor exprimate de concetățenii noștri. Acest lucru impunea o dizolvare care permite clarificarea lucrurilor. Ne aflăm într-un moment în care țara noastră trebuie să depășească un anumit număr de provocări", continuă el, animat de furia de a-și învinge adversarii.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cad măștile"

"Acest moment este cel al clarificării. Acesta este un moment istoric pentru țara noastră. De duminică seara, măștile cad. Republicanii au decis o alianță istorică cu Rassemblement national. Avem alianțe nefirești la cele două extreme, care nu sunt de acord pe nimic", tună Emmanuel Macron.

Planul de bătaie al Renaissance

"Extrema stângă propune un răspuns prin comunitarism, în timp ce extrema dreaptă vrea excluderea unora", atacă Macron. El dorește să unească forțele politice franceze și să contracareze divizarea care se profilează. În timp ce la France insoumise, Partidul Socialist, Ecologiștii și Partidul Comunist își unesc forțele, pe dreapta, un acord între Les Républicains și Rassemblement national apare la orizont.

NATO

Sursa foto: EPA/CHRISTOPHE SIMON

"Blocul de centru nu este perfect, dar vom putea acționa […] Sper ca pe 30 iunie și 7 iulie francezii să poată alege cât mai mulți deputați din majoritatea prezidențială", argumentează președintele. El declară că pune viitorul Franței în mâinile "bărbaților și femeilor de bună credință, care au respins extremele".

Macron intenționează să determine "axe și metode prioritare" pentru a avansa mână în mână cu diferitele partide franceze. El numește aceste axe: "mai multă securitate, mai multă fermitate", "o dezbatere majoră asupra secularismului", o "integrare republicană" desfășurată. De asemenea, el intenționează să continue să dezvolte economia solidă a Franței. Macron spune că ține cont de fermieri, precum și de tranziția ecologică.

"Direcția pe care o stabilesc este clară. Ne permite să construim căi de alianțe cu toți liderii politici pe care tocmai i-am menționat", conchide el. (Traducerea-Rador)