Cele mai frumoase cabane din România. Mulți turiști nu mai vor să plece de aici
- Emma Cristescu
- 1 ianuarie 2024, 09:53
În România există mai multe cabane spectaculoase care i-au atras și pe turiștii străini. Prețurile sunt mai mici ca în alte țări, iar peisajele sunt cu adevărat impresionante.
Cele mai frumoase cabane din România includ Postăvaru din Poiana Braşov, pensiunea Lara din Valea Ierii, supranumită „Elveţia Ardealului”, dar şi cabana Păstrăvarie din judeţul Satu Mare. Turiștii care sunt cazați aici au parte de peisaje spectaculoase, activități, dar și de alte beneficii.
„Lara” din „Elveţia Ardealului”
Pensiunea Lara din „Elveţia Ardealului” este departe de zgomotul şi forfota obositoare a oraşului. Peisajul în care se află această cazare este înconjurată de un lac spectaculos, în care se revarsă mici cascade. Aspectul de conac al pensiunii i-a atras și pe turiștii străini. Aici există și o terasă în aer liber. Pensiunea este localizată în Valea Ierii, la numai 45 de Km de Cluj. Se ajunge pe drum asfaltat prin DJ107M şi DJ107N.
Cabana „Păstrăvărie” din Satu Mare
Cabana „Păstrăvarie" din localitatea Tarna Mare (judeţul Satu Mare) este în topul celor mai căutate cazări. Ea este situată în legendara ţară a dacilor liberi, „Păstrăvăria”. Aici, turiștii pot gusta din bucatele gustoase dar şi din celebra pălincă.
„Postăvaru”, printre cele mai frumoase cabane din România
Cabana Postăvaru din apropiere de Poiana Braşov, este cea mai veche din ţară , dar şi una din cele mai frumoase cabane din România. Aceasta este situată la o altitudine de aproximativ 1604 metri şi a fost construită în anul 1883 de membrii Asociatiei Carpatine Ardelene SKV (Siebenbürgische Karpaten Verein), care o administrează şi în prezent.
Această cazare este potrivită pentru cei pasionați de ski și de drumeți, dar și pentru familiile care vor să se relaxeze și să admire peisajul spectaculos.
Paltinu din Sibiu
O altă cabană care merită văzută este Paltinu, fosta casă de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu de la Bâlea Lac. A fost construită odată cu Transfăgărăşanul, din dorinţa expresă a lui Nicolae Ceauşescu de a avea o locaţie personală pentru vânătoarea de capre negre. Vila a fost ridicată de trustul Carpaţi, unitate constructoare de elită în perioada comunistă, şi a fost finalizata în anul 1972, cu doi ani înainte de darea în folosinţă a Transfăgărăşanului.
Cuşma, o altă cabană în care venea Ceauşescu
Una dintre destinaţiile preferate ale cuplului Ceauşescu era Cuşma, care găzduieşte o cabană de vânătoare ce fascinează. Aceasta a fost construită în anul 1977, fiind destinată vizitelor în Bistriţa-Năsăud ale liderului comunist.
Cabana este situată la 40 de kilometri de municipiul Bistriţa, 30 de kilometri reprezentând drum forestier, care între timp a fost amenajat. Aceasta are 20 de locuri, un living încăpător, o sală de luat masa şi chiar un foişor cochet. Aici se cazează mulți turiști în fiecare an, potrivit Adevărul.