Evenimentul Zilei > Actualitate > Ca în vremuri de război! O firmă de cosmetice se apucă de făcut biocide
Ca în vremuri de război! O firmă de cosmetice se apucă de făcut biocide

Ca în vremuri de război! O firmă de cosmetice se apucă de făcut biocide

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a început producția de dezinfectant destinat uzului personal. Este vorba de două produse, o loțiune și un gel igienizant pentru mâini, pe bază de alcool 70%.

Compania anunță că produsele pe care le-a lansat în fabricație acționează rapid, fiind o măsură practică şi eficientă pentru apărarea sănătății. Potrivit unui comunicat de presă acestea vor fi distribuite cu prioritate instituțiilor publice, respectiv unităților sanitare, care sunt implicate în combaterea răspândirii noului coronavirus.

 

„Pentru distribuirea acestor produse igienizante – realizate în regim de urgenţă cu resursele existente – vor fi prioritizate solicitările pentru consumul colectiv, respectiv din partea instituțiilor publice, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19. Apoi, în funcție de stocuri, produsele vor fi distribuite și către canalele de vânzare pentru consumatorii finali”, se arată în comunicatul de presă. .

 

Reprezentanții Farmec au mai anunțat că firma mai are în testare și alte tipuri de dezinfectanți, pentru mâini și suprafețe, care vor intra în producție în câteva săptămâni, după ce vor fi avizate de Ministerul Sănătății:

„Săptămâna aceasta, au fost trimise mostre în laboratoare externe acreditate pentru testări, care vor dura între 4 și 5 săptămâni. Perioada de testare a eficacității este condiționată de timpii de acțiune necesari evaluării acțiunii virucide, bactericide și fungicide. Ulterior, aceste produse vor fi supuse spre avizare Comisiei de Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii”.

În acest moment, precizează comunicatul de presă, prioritatea companiei Farmec este cercetarea și dezvoltarea producției de biocide, pentru acest lucru fiind alocate toate resursele pentru o soluționare eficientă și responsabilă în beneficiul sănătății publice.