Evenimentul Zilei > Actualitate > Ca în filme. Infractor răpit de polițist și pus să recunoască fapta
Ca în filme. Infractor răpit de polițist și pus să recunoască fapta

Ca în filme. Infractor răpit de polițist și pus să recunoască fapta

Un polițist din Bihor a răpit din casă un proxenet, l-a dus pe un câmp din apropierea orașului, l-a dezbrăcat și l-a „anchetat” în legătură cu un furt.

Alături de rudele unui om de afaceri din Salonta, călcat de hoţi, poliţistul a intrat peste suspect în casă, l-a târât până la maşină şi l-a băgat în portbagaj. Mai apoi l-a dus la marginea oraşului, l-a bătut şi l-a pus să se dezbrace ca să-l „înmoaie”, pentrua-și da vileag complicii de la furt şi locul în care a ascuns bunurile şi banii furaţi. În cele din urmă acesta a scăpat și a fugit, doar în chiloți, pe câmp.

Tot cazul a plecat de la o spargere de locuințe la sfârșitul anului 2018. Atunci, un afacerist a fost lăsat de hoți fără bani și bunuri. Printre polițiștii din echipa de anchetă s-a aflat și acest agent care era prieten cu nepotul afaceristului. Cei trei au decis să îi prindă pe hoți după metoda lor.

Proxenetul i-a reclamat pe atacatori iar cazul a ajuns în ancheta procurorilor de la Parchetul Bihor care au început urmărirea penală împotriva polițistului și a complicilor.

Cazul nu a fost făcut public, iar cercetările nu s-au terminat nici până azi, potrivit unei informări transmise de prim-procurorul Alin Leucea, în care se susţine că dosarul este încă în instrumentare, iar ancheta „aproape finalizată”. În document, faptele sunt descrise sumar, în câteva rânduri, fără să lămurească motivele pentru care poliţistul a comis fapta, scrie ebihorenul.ro.

Dat afară din Poliție și reîncadrat

Ancheta penală pornită de procurori împotriva poliţistului a fost dublată între timp de o alta, disciplinară, tot ca urmare a scandaloasei aventuri. Căci în seara răpirii, după ce cu amicii săi s-a „cinstit” până târziu, a doua zi poliţistul a ajuns cu întârziere la serviciu, duhnind a alcool, motiv pentru care şefii l-au pus să sufle în etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,54 la mie în aerul expirat.

Băgat în cercetare disciplinară a fost destituit printr-o dispoziţie a şefului Poliţiei Bihor în 2019.El nu se afla la prima abatere, adunând alte trei sancţiuni disciplinare, în 2012, 2014 şi 2018.

În cele din urmă, polițistul „exemplu” a câștigat în instanță fiind reîncadrat.